Rettegtek szülőfalujában az oroszlányi gyilkostól

Vágólapra másolva!
A brutálisan meggyilkolt 37 éves Elizabet lánya még csak 14 éves. A nehéz körülmények között élő édesanyja csütörtökön szerette volna elföldeltetni a lányát, de nincs miből kifizetni. Így ezen a héten a temetés biztosan elmarad. Édesanyjának gyanús, hogy az idős férfi beengedte a lakásába, és két óráig nem hívta a rendőröket. Eközben a gyilkossággal gyanúsított férfiről kiderült, hogy rettegtek tőle a szülőfalujában, és magára hagyta a kislányát. 
Vágólapra másolva!

Biztonsági őrként dolgozik nyugdíjasként az a 76 éves férfi, Kovács Ármin, aki befogadta lakásába a meggyilkolt nőt, az édesanyja szerint szellemi fogyatékos és analfebéta Elizabetet. A Blikk szerint 2019 utolsó vasárnap estéjén a férfi, még azelőtt, hogy 24 órás műszakját megkezdte volna, megkérte a későbbi áldozatot, hogy

keddre hagyja el a lakását, mert ő befejezte, nem fogja eltartani.

Másnap reggel már halott volt, amikor a férfi hazaért. Elizabet anyjának gyanús, hogy a nyugdíjas befogadta és nem érti, miért csak a hazatérése után két órával hívta fel a mentőket.

- tette fel a kérdéseket Farkas Éva.

Azt mondja, a férfi ágyneműt cserélt és kimosta a vért. Kiteregetett, és utánt hívta a segélyhívót.

- magyarázta a Blikknek a biztonsági őr.

Valószínűleg hétfőn, egy nyilvános rendezvényen ismerkedhetett meg Elizabet a későbbi gyilkosával, akit gyanútlanul felhívott K. Ármin lakásába. Az 55 éves K. K. László Romániából költözött Oroszlányba és egy gyárban dolgozott.

Munkatársai szerint hirtelen haragú volt, de azt senki sem gondolta róla, hogy képes gyilkolni.

Miután a torkától a hasáig felvágta és többször megdöfte a nőt, elmenekült, de a lap szerint a lakásban hagyta

a szemüvegét és kalapácsát, amiken megtalálták az ujjlenyomatait.

A nő próbált ellenállni. Erre utal az, hogy a körme alatt megtalálták a férfi DNS-ét egy bőrfoszlányon, amit védekezés közben karmolhatott le a gyilkosáról.

A Blikk megtalálta Romániában a férfi szomszédját, aki azt mondta, a falujukban már gyerekkorában rettegtek tőle a természete és a külseje miatt. Az sem tetszett neki, hogy a férfi élvezte, ha megijeszthet másokat. László úgy költözött el Magyarországra, hogy magára hagyta a kislányát. A lányát elvesztő Farkas Éva kilátástalannak látja a helyzetet.

- mondta a Blikknek Elizabet édesanyja.