Kezdődik a VV Fanni-ügy tárgyalása

VV Fanni
B. László bérelt autóval vitte el a helyszínre a lányt, amiben a nyomozók nagyobb mennyiségű vért találtak. Ezután a gyanúsított saját autóját is lefoglalták, aminek csomagtartójában egy kötél is volt, rajta Fanni vérével.
Vágólapra másolva!
Az egyik valóságshow-ban ismerté vált Novozánszki Fanni több mint két éve tűnt el. A rendőrség csak rövid ideig kereste eltűntként, később már gyilkosság miatt nyomozott. A gyanú arra a férfira terelődött, aki a lakópark biztonsági kamerájának felvételei szerint az ölében cipelte a garázsba VV Fanni élettelen testét, ahol a kocsijába tette és elhajtott. A hatóságok égen-földön keresték a holttestet, de egyelőre nem sikerült megtalálni. Nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják B. Lászlót, aki kedden reggel áll a bíró elé.
Vágólapra másolva!

VV Fanni 21 éves volt, amikor ismertséget szerzett magának egy realityműsorban.

Amikor számára vége lett a játéknak, prostituáltként kezdett dolgozni Marina parti luxuslakásában.

Akkor került újra reflektorfénybe, amikor 2017. november 20-án váratlanul eltűnt. A rokonai, barátai nem érték el telefonon. Az otthonában is keresték, ahol ott maradt a két kutyája, akiket sohasem hagyott magukra. A családja ezek után bejelentést tett a rendőrségen. Két hétig eltűntként keresték a nőt.

Később viszont már gyilkosság miatt kezdtek nyomozni.

Forrás: police.hu

Gyilkos van, holttest nincs?

Az egyik autókölcsönző tulajdonosa azzal hívta a rendőröket, hogy az egyik kuncsaftja véresen vitte vissza neki az autót. A férfi azt mondta, elütött egy vadat, de ő nem hitt neki. Ez a férfi B. László volt, aki 2010-ben az MSZP támogatásával indult a dunaújvárosi önkormányzati választásokon, de nem nyert.

A kölcsönzött kocsiban talált vérről kiderült, hogy VV Fannié.

Ezenkívül a luxuslakópark kamerái felvették, hogy a nő eltűnésének estéjén B. László az ölében viszi lefelé a lépcsőn VV Fanni élettelen testét, beteszi a bérelt autóba, majd elhajt. Ezek után a férfi előzetes letartóztatásba került.

A rendőrség mindenhol kereste a nő holttestét.

Először a Duna dunaújvárosi szakaszát kutatták át, mert az autópálya-kamerák felvételei szerint B. László arrafelé hajtott, és útközben megállt a folyóparton. Úgy gondolták, hogy itt dobhatta vízbe a holttestet, de hiába keresték, nem sikerült megtalálni.

A bérelt autó GPS-adatai szerint a kérdéses időben a férfi Veszprém és Budapest között, egy hatalmas erdős területen is autózott.

Szakemberek segítségével átkutatták az erdőt, friss ásásnyomokat kerestek, de itt sem találták VV Fannit.

Forrás: --

Ezután egy máig ismeretlen tanú azzal kereste meg a Novozánszki család jogi képviselőjét, dr. Lichy Józsefet, hogy

a férfi vaddisznókkal etette meg a holttestet.

A hatóságoknak ezt sem sikerült bizonyítaniuk. Később a Balatont is átkutatták, de hiába.

Mindent bevetettek

A rendőrség sok eredménytelen keresés után Németországból hozatott olyan kutyákat, amiket arra képeztek ki, hogy megtalálják az emberi holttesteket.

Később az FBI is besegített, ők az úgynevezett profilozással próbálták megtudni B. Lászlótól, hová rejtette a holttestet.

Dr. Lichy József a sikertelen próbálkozások után elmondta az ő sejtését.

Van azonban még egy teória, ami megmagyarázhatná, hogy miért nem találják a holttestet sehol. Több mint egy éve, egy Vácon raboskodó férfi azzal kereste meg a család ügyvédjét, hogy B. László szerelmes volt VV Fanniba, és nem tudta elviselni, hogy a nő külföldre akart költözni, ezért meggyilkolta.

Állítása szerint egy olyan bűnbandának adta oda a holttestet, akik illegálisan, pár millió forintért elégették egy krematóriumban.

Érdekes vallomás, majd bukás a hazugságvizsgálaton

B. László arról beszélt a rendőrségen, hogy VV Fanni egyik barátnője engedte be lakásba, és a nő már eszméletlen volt, amikor belépett. Állítása szerint a barátnő beszélte le arról, hogy hívja a mentőket. Ő kérte meg arra, hogy vigyék el a testet valahova, ahol már várják őket. Nagyjából 800 méternyire mentek Fanni lakásától egy építkezésre, ahol B. László elmondása szerint ismeretleneknek átadta a nőt, majd elhajtott.

Felvetődött az a lehetőség, hogy Novozánszki Fannit bebetonozták az építkezésen.

B. László Forrás: Origo

VV Fanni barátnőjét is többször kihallgatta a rendőrség, de őt nem gyanúsították meg semmivel.
B. László korábban vállalta a poligráfos vizsgálatot is, a gép pedig többször is jelzett.

A hazugságvizsgáló akkor kifejezetten erősen kimozdult, amikor arról kérdezték a férfit, hogy vízben kell-e keresni a holttestet.

A nyomozás során az is kiderült, hogy B. László megpróbált elmenekülni az országból. VV Fanni eltűnése után pár nappal arra keresett rá a telefonján, hogy melyik országból nincs kiadatás Magyarországra.

Egy Közép-Amerika keleti partján, a Karib-tenger mellett lévő kis ország, Belize fővárosát szemelte ki, ahol szabad szobákat keresett 2017. november 30. és december 30. közötti időszakra egy főre.

Beismerte, de mégsem

Nyáron a rendőrség lezárta a nyomozást az ügyben, és azt javasolták az ügyészségnek, hogy gyilkossággal vádolják meg B. Lászlót. A férfi több mint egy évig volt letartóztatásban, jelenleg házi őrizetben van.

A bűnrészességet már korábban beismerte, a gyilkosságot viszont nem.

Forrás: Blikk

Októberben a Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolta meg a 35 éves B. Lászlót. A vád szerint a férfi azért ölte meg, hogy pénzt szerezzen tőle.

Brutálisan megverte, betette a kocsijába, majd összekötözte, nehezéket erősített rá és a Dunába dobta.

B. László kedden áll először bíróság elé.

Holttest nélkül el lehet ítélni?

Az Origo korábban Borbély Zoltán ügyvédet kereste meg azzal kapcsolatban, hogy holttest nélkül el lehet-e ítélni valakit gyilkosságért. Elmondása szerint igen, de nagyon nehezen.

– mondta az ügyvéd, majd hozzátette, hogy önmagában az sem elegendő, ha beismerő vallomást tesz. Be kell szerezni minden bizonyítékot. Magyarországon ugyanis minden kétséget kizáróan kell bizonyítani valakinek a bűnösségét.