Ki kellet üríteni egy Wizz Air-járatot Debrecenben - videó

Vágólapra másolva!
Kigyulladt Wizz Air egyik párizsi járata Debrecenben, az utasok Csúszdákon hagyták el a repülőgépet. Az erről készült videót az Airlines Travel tette közzé Facebook-oldalán. 
Vágólapra másolva!

A videón az látszik, ahogy az utasok elhagyják a sérült járművet, de azt egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet. Egyelőre úgy tudni, senki nem sérült meg a baleset során.

A légitársaság közleménylében azt írja: A Wizz Air megerősíti, hogy január 4-én, W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatát ki kellett üríteni a felszállást megelőző jégmentesítés során a Debreceni Repülőtéren, miután

a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén.

A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat.

Minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet.

A reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a repülőgépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében.

"A leszállított utasokról szállás és étkezés biztosításával gondoskodik a Wizz Air. A járatot holnap (január 5.) reggelre ütemeztük át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is. A személyzet mindenben az előírásoknak megfelelően járt el, és professzionális módon ürítette ki a repülőgépet. A Wizz Air őszintén elnézést kér a kellemetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra" - írják.