Alig fogunk látni a sűrű ködtől, többfelé havazhat is

Budapest, 2019. december 4. A Pesti alsó rakpart ködös időben 2019. december 4-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Sűrű köd telepszik az országra, néhol akár hószállingózás, havazás és gyenge ónos eső is előfordulhat - figyelmeztet a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Péntek: Reggelre sokfelé képződik köd, illetve ködfelhőzet, mely akár

egész nap megmaradhat. Zúzmaralerakódás, hószállingózás, havazás kialakulhat.

A legnagyobb esély napsütésre a délnyugati tájakon lesz. Reggel -7 és -1, délután -1 és +5°C között alakul a hőmérséklet.

Szombat: Erősen felhős lesz az ég, és északnyugat felől elszórtan fordul elő eső, északkeleten havas eső, hózápor. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. +3, +9 fok közé enyhül a levegő.

Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Vasárnap: Sok napsütésre, futó hózáporokra van kilátás. Erős, olykor

viharos lesz az északnyugati szél.

Hidegfront vonul át hazánk térsége felett. +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő és kedd: Többórás napsütés, gyengén felhős, fagyos téli idő valószínű. Reggelente -12 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet, délután is csak 0, +5°C várható.

Figyelmeztetnek a meteorológusok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országra citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész napos sűrű köd miatt. Csupán Vas, Zala, Somogy és Baranya megyékben nincs érvényben figyelmeztetés. Előrejelzésükben hozzáteszik: "sokfelé várható zúzmarás köd, helyenként gyenge ónos szitálás, szemcsés hó, hószállingózás is előfordul. Kiemelten a középső tájakon valószínű több helyen is tartósabban pár száz méter alatti látástávolság".