Deutsch Tamás: Folyamatosan növekszik az Európát fenyegető migrációs nyomás

Fidesz tisztújító kongresszusa, BOK Sportcsarnok, 2019.09.29.
Deutsch Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar választók az Európába irányuló bevándorlás megakadályozása mellett azt is kötelezettségként írták elő a kormánypártoknak, hogy tegyenek meg mindent a keresztény európai életforma és a magyar nemzeti érdekek védelme érdekében - mondta Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője hangsúlyozta, ezzel szemben a magyar ellenzék EP-képviselői a hazájuk ellen politizálnak, folyamatosan és egyre agresszívabban áskálódnak Magyarország ellen. Ezek az ellenzéki képviselők ugyanis egymással egyeztetve azon dolgoznak az EP-ben, hogy Magyarországgal szemben egy újabb 7-es cikkely szerinti, vagy ahhoz hasonló eljárás induljon - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselői 2020-ban azt tartják a legfontosabb feladatuknak, hogy egész Európában megállítsák a bevándorlást - mondta Deutsch Tamás, a kormánypártok brüsszeli delegációvezetője. A politikus emlékeztetett, a Fidesz-KDNP tavaly egy rekordrészvétel mellett zajló EP-választáson aratott rekordgyőzelmet, aminek eredményeként a megszerezhető 21 képviselői helyből 13-at elnyert.

Egyre nagyobb a migrációs nyomás

A magyar választók ezzel a felhatalmazással - az Európába irányuló bevándorlás megakadályozása mellett - azt is kötelezettségként írták elő a kormánypártoknak, hogy tegyenek meg mindent a keresztény európai életforma és a magyar nemzeti érdekek védelme érdekében - fejtette ki Deutsch Tamás. A Fidesz-KDNP EP-képviselője elmondta,

Példaként említette, hogy szilveszterkor nagyrészt illegálisan Németországban tartózkodók több német településen is petárdákkal fenyegettek német polgárokat. Deutsch Tamás szerint ebben az esetben mindössze az jelent újat, hogy azt a német média nem próbálta eltagadni, a korábbi kölni szilveszteri tömeges zaklatási üggyel szemben.

El kell felejteni a kvótákat

Kiemelte, az Európai Uniónak egy olyan új szabályozást kell kialakítania, amely

Deutsch Tamás megjegyezte, biztos abban, hogy ennek az új migrációs szabályozásnak a vitájában nagyon durva támadások érik majd Magyarországot, a magyar kormányt és a Fidesz-KDNP-t.

Deutsch Tamás újabb durva támadásokra számít Fotó: Csudai Sándor - Origo

Folytatni kell a bővítést

Az EP-képviselők előtt álló fontos feladatként említette még az unió következő, 2021-2027 közötti időszakról szóló költségvetésének elfogadását. Hangsúlyozta,

Elengedhetetlen kritériumnak nevezte, hogy az EU költségvetése legfeljebb csak annyival csökkenjen, amennyit az Egyesült Királyság kilépése indokol. Emellett a kohéziós, valamint az agrár- és vidékfejlesztési források sem csökkenhetnek a jelenlegi ciklushoz képest, az új elképzelésekre, így például a klímavédelemre pedig új forrásokat kell biztosítani - mondta.

Deutsch Tamás szerint az EU-nak bővítési fordulatra van szüksége. Világos céldátumot kell kijelölni Szerbia, valamint Montenegró csatlakozási tárgyalásain, Észak-Macedónia és Albánia esetében pedig - a korábbi ellentétes döntést felülbírálva - el kell kezdeni a csatlakozási egyeztetést - fejtette ki.

Az elmúlt évtized egyik legkomolyabb magyar diplomáciai sikerének nevezte, hogy Várhelyi Olivér személyében magyar biztos felel az unió szomszédság- és bővítéspolitikájáért.

Meg kell védeni az adócsökkentést

A politikus az uniós gazdaságpolitika területén is fordulatot sürgetett, mivel szerinte a Juncker-bizottság olyan elhibázott lépéseket hozott, amelyek miatt az EU alig tudott kivergődni a válságból, több elemző pedig már újabb válság jeleit látja. Hangsúlyozta, Magyarország a hetedik egymást követő évben tudta felülmúlni gazdasági növekedésben az uniós átlagot, azaz hét éve folyamatosan közelebb kerül az európai átlagos fejlettségi szinthez.

Ennek a fejlődésnek a lelke pedig az adócsökkentésre épülő gazdaságpolitika, amit meg kell védeni

- mondta, hozzátéve, amikor az ellenzék európai adóharmonizációról beszél, az a gyakorlatban egy Brüsszelben meghatározott adóemelést jelent.

Deutsch Tamás aláhúzta, a klímavédelem területén konkrét cselekvésre van szükség, mert a klímaválságról szóló beszédeknek "sok az alja". Megjegyezte, az EU-nak forrásokat kell rendelnie ambiciózus klímavállalásaihoz.

Deutsch: Az ellenzék Magyarország ellen politizál

Az EP-képviselő a magyar nemzeti érdekek következetes védelmét is a Fidesz-KDNP fontos feladatának nevezte. Ezzel szemben a magyar ellenzék EP-képviselői a hazájuk ellen politizálnak, folyamatosan és egyre agresszívabban áskálódnak Magyarország ellen - mondta. "Kivétel nélkül minden kérdésben amellett emelnek szót, úgy szavaznak, hogy az a magyar emberek érdekeivel ellentétes" - értékelt. Kiemelte, ezek az ellenzéki képviselők egymással egyeztetve azon dolgoznak az EP-ben, hogy Magyarországgal szemben egy újabb 7-es cikkely szerinti vagy ahhoz hasonló eljárás induljon.

Ezt bizonyítja, hogy az EP baloldali és liberális frakciói csak úgy járultak hozzá a máltai kormánykörökig vezetői politikai gyilkosság tárgyalásához, ha januárban Magyarország ügyét is napirendre veszik - mondta. Deutsch Tamás szerint ezért

a következő hónapokban az összes Magyarországgal kapcsolatos "megmosolyogtató politikai sci-fi" napirendre kerül majd Brüsszelben, "eddig senki által nem ismert intézetek és civil szervezetek" pedig a magyarországi jogállamiság sérelmét bemutató, "indulatos tirádákat" jelentetnek majd meg a kormányt gyalázó magyar ellenzéket másolva.

Megjegyezte, a Sargentini-jelentés "hazugságcunamijának" több eleme is lelepleződött a Magyarországgal szemben indított hetedik cikkely szerinti eljárásban. Az európai bíróság például kimondta, a menedékkérelmek tranzitzónában történő elbírálása nem számít fogva tartásnak, a Korrupciókutató Intézet pedig valótlan állításokat közölt a közbeszerzésekről.