Bajkai István: Azok tudnak eredményeket elérni, akik egyéniségek

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a nem politikai jellegű munkáiról, szóba került a kultúra, a sport és a civil szervezetek támogatása is.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, hogy a Munkácsy Mihály Alapítványban is tevékenykedik, ebben a minőségében azon dolgozik többedmagával, hogy a nagyszerű festőművész híre olyan magaslatokba jusson, amit megérdemel. Bár az is igaz, hogy Munkácsy az életében egy világnagyság, egy sztár volt, amit ma nagyon nehéz lenne megragadni, akit híres emberek, politikusok fogadtak, akik büszkék voltak arra, hogy találkozhattak a festőművésszel. Majd később egy olyan időszak következett be, amikor raktárakban tárolták az alkotásait, ma szerencsére sokaknak, egyre magasabbra kerül újra vissza az ő elismertsége.

Az alkotó nevét viselő alapítványban sokat dolgoznak azon, hogy egyre többen ismerjék meg Munkácsy műveit, igen nagy programsorozatot valósítottak meg eddig is, amit folytatni fognak mindenképpen. Megszervezték a Munkácsy vándorkiállítást, ahová eddig eljutottak, ott mindenhol hatalmas siker övezte azt itthon és külföldön egyaránt. Eddig több mint 40 helyre jutottak el, közel 5 millió látogatóval, legutoljára Mosonmagyaróvárott.

Bajkai István elmondta, az alapítvány többi kurátorával büszke arra, hogy a vándorkiállítással a nézők Munkácsy képein keresztül egy olyan világot, egy polgári idillt fedezhetnek fel, olyan életérzésekkel egyetemben, amire minden ember vágyik ma is.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.