Letartóztatták a kőbányai gyilkost

Vágólapra másolva!
A férfi a megalapozott gyanú szerint egy bozótvágóval ölt meg egy háromgyerekes családanyát a Harmat utcában december 30-án. A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy arról az Origo is beszámolt, december 30-án halálra késeltek egy háromgyerekes családanyát a Harmat utcában. A nőt még kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét.

A 22 éves gyilkos, K. Dániel két emelettel lakott a nő felett.

Közte és a megölt asszony között semmilyen kapcsolat nem volt, ezt bizonyíthatja az is, hogy amikor a szomszédok rátaláltak a súlyosan sérült nőre, bár még magánál volt, hiába faggatták,

nem tudta megnevezni a támadóját.

A Fővárosi Törvényszék pénteki tájékoztatása szerint a büntetett előéletű gyanúsított a gyilkosságot - melyről részletes beismerő vallomást tett -

egy szintén erőszakos bűncselekmény miatt rá jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

- olvasható a közleményben,

amelyben arról is írtak, hogy a gyanúsított védője bűnügyi felügyelet elrendelését kérte védencére bejelentett lakcímén nyomkövetővel, de a bíróság az indítványt megalapozatlannak találta.

A védő szerint a férfi csak azért bújt el a gyilkosság után, mert megijedt, ugyanakkor ő maga jelezte a rendőrségnek tartózkodási helyét, ahol elfogták

K. Dánielt később a XVII. kerületben bilincselték meg a rendőrök, kihallgatása során mindent bevallott. A bíróság pénteken rendelte el a letartóztatását február 3-áig.