Több balesetet is okozott egy M0-sra forgalommal szemben felhajtó sofőr

Vágólapra másolva!
Egy hónapra letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a román nőt, aki a forgalommal szemben hajtott fel az M0-s autóútra a szilveszter napjára virradó éjjel. 
Vágólapra másolva!

December 31-én 1:45-kor egy román rendszámú autó Diósdnál haladt az M0-son, amikor hirtelen, ismeretlen okból, megfordult és

a forgalommal szemben, Csepel felé folytatta az útját.

- olvasható a Budapest Környéki Törvényszék közleményében.

A nő miatt egy szemből érkező autó vezetőjének

irányt kellett változtatnia, aki emiatt nekiütközött egy másik autónak.

Azonnal a nyomába indultak a rendőrök. Először kiszálltak a villogó autóból és egy elemlámpával körözve próbálták megállítani az ámokfutó román nőt. Nem sikerült. A sofőr egyszerűen kikerülte a járóröket és továbbhaladt a forgalommal szemben. Ekkor már rendőrautóba ültek, megelőzték és egy hangosbeszélővel több nyelven próbálták megállítani, de így sem sikerült nekik.

A román nő hátulról meglökte és aztán oldalról is nekiütközött az előtte haladó rendőrautónak.

A balesetek helyszínét megállás és segítségnyújtás nélkül hagyta el, egyébként ezekben senki nem sérült meg.

Végül M0-s autóút és a 11-es főút csomópontjában 2:35 perckor sikerült a rendőröknek megállítaniuk a román nőt. Kiderült, hogy nem ivott, de mivel úgy tűnt, hogy bódult állapotban van, bevitték a kapitányságra, hogy vér- és vizelet-mintát vegyenek tőle.

A nőt hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés, valamint más bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a Szentendrei Rendőrkapitányság.

"Mivel a gyanúsított román állampolgár, nincs magyarországi lakhelye, tartózkodási helye, magyarországi kötődése, és a cselekmény során folyamatosan kivonta magát a rendőrök intézkedése alól, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. Ezért a bíróság a nő meghallgatása után elrendelte letartóztatását addig, amíg az elsőfokú bíróság a tárgyalás előkészítése során határozatot nem hoz, de legfeljebb február 2-ig.
A döntés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható" - írták a közleményben.