Mentős testvérét riasztották a Kiskunmajsán halálra gázolt férfihoz

autó, baleset, Kiskunmajsa
Kiskunmajsa, 2020. január 1. Összeroncsolódott személyautó Kiskunmajsán 2020. január 1-jére virradóan. Az úttestről lesodródó autóval két gyalogost ütöttek el hajnalban. Az egyik gyalogos, egy 29 éves férfi a helyszínen meghalt, egy 26 éves nő pedig megsérült. A sofőr a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. A rendőrök a 28 éves öttömösi férfit néhány utcával távolabb megállították, majd segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntette és halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. MTI/Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
Két gyalogost ütött el egy úttestről lesodródó autó Kiskunmajsán szerda hajnalban. Az egyik gyalogos, egy 29 éves férfi a helyszínen meghalt, egy 26 éves nő súlyosan megsérült. Kiderült, hogy egy szerelmespárról van szó, és a szilveszteri buliból tartottak hazafelé. A férfinek esélye sem volt, a balesethez pedig mentősként dolgozó testvérét riasztották. 
Vágólapra másolva!

Ahogy tegnap írtuk, a baleset 3 óra 45 perckor történt a Fő utcában. Két fiatal a kereszteződésen át egy mellékutcába tartott. Már 2-3 méterre jártak az úttesttől, amikor egy jeges úton megcsúszott autó elgázolta őket. A férfi a helyszínen meghalt, a nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, mára sikerült stabilizálni az állapotát.

A sofőr nem segített, megállás nélkül továbbhajtott.

Néhány utcával arrébb éppen igazoltattak a rendőrök, amikor meglátták az úton haladó autót, betört szélvédővel.

Összeroncsolódott személyautó Kiskunmajsán 2020. január 1-jére virradóan Forrás: MTI/Donka Ferenc

Ekkor még nem érkezett bejelentés a balesetről, de a rendőrök a gyanús autó után mentek, és megállították.

A sofőr egy 28 éves öttömösi férfi volt, akiről kiderült, hogy részegen ült volán mögé.

Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és halált okozó ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Az áldozat barátja a Blikknek azt mondta, ő úgy tudja, hogy a gázolónak friss a jogosítványa, és nem is a saját autóját vezette. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyivel gázolta halálra a férfit, de a barátja szerint úgy 15 métert repülhetett, amiből arra lehet következtetni, hogy elég gyorsan vezetett a vétkes sofőr.

– mondta a barát, aki azt is elárulta, hogy a balesethez a férfi bátyját riasztották, aki mentős. Először, amikor a kollégái meglátták, ki halt meg, nem engedték a közelébe. Az ügyet a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.