Nem kell sokat várni az idei első hóra

időjárás, tél, hó, fagy, fiatal lány prémes kabátba és sálba burkolja magát a -20 fokos hidegben Kijevben, Ukrajna
Vágólapra másolva!
Fagyos napok jönnek, a jövő héttől délutánonként is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Csütörtök: Nyugaton sok napsütésre, kelet felé haladva egyre felhősebb időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz a légmozgás, front sem lesz felettünk. Reggel -10 és -1, délután 0 és +6°C között alakul a hőmérséklet.

Péntek: Reggel

többfelé képződik köd,

ködfelhőzet, mely főleg északon és keleten egész nap megmaradhat. Napsütésre főleg délnyugaton lesz esély. -2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Fagyos napok következnek Forrás: AFP/Szergej Szupinszki

Szombat: Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő vegyes csapadék: nagyrészt eső, havas eső,

északkeleten havazás.

Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. Némi enyhülést hoz az átvonuló hidegfront: délután +3, +7°C körül valószínű a hőmérséklet.

Vasárnap: A néhol viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap, már csak futó hózápor fordul elő. +3 fok körül várható a maximum.

Hétfő és kedd: Száraz, hideg téli időre van kilátás. Reggelente keményen fagyhat, délutánonként is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.