Közel hetvenezer liter forralt bor fogyott az Advent Bazilikánál

Advent Bazilika
Vágólapra másolva!
Hatalmas tömeg búcsúztatta az óévet az Advent Bazilikánál. Január 1-én pedig több mint 5 féle lencseétel közül válogathattak az érdeklődők. A vendégek közel hetvenezer liter forralt bort ittak a november 22-i nyitás óta, és átlagosan másfél órát töltöttek a vásár területén.
Vágólapra másolva!

Eddigi legsikeresebb évét zárta az Advent Bazilika:

november 22-i nyitása óta közel nyolcszázezren látogatták meg a rendezvénysorozatot.

A Szent István téri adventi ünneplést a minőségi gasztronómiai és kézműves kínálat mellett idén minden eddiginél több program, tematikus napok, jégpálya, interaktív szelfipont, szemet gyönyörködtető, a Bazilika homlokzatára vetített fényfestés és egy 12 méteres karácsonyfa tették teljessé.

Forrás: Advent Bazilika

A vendégek

  • közel 70.000 liter forralt bort ittak,
  • 6784 fotót készítettek a rendezvény szelfiautomatájával
  • és átlag 1,5 órát töltöttek az egyedülállóan szép karácsonyi forgatagban.

A rendezvénysorozat szervezői a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is helyet biztosítottak a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálatnak, akik a vásár teljes ideje alatt gyűjtötték az adományokat „szeretet.éhség" kampányuk keretében.

A tavalyi második hely után az Advent Bazilika 2019-ben is megmérettette magát a European Best Destinations független utazási portál online szavazásán, melyen arról döntöttek a látogatók, hogy melyik karácsonyi vásár a legszebb Európában. A tíz napig tartó online versenyre 116 országból 289 714 szavazat érkezett,

melyből a Szent István téri vásár közel negyvenezer voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött.

Forrás: Advent Bazilika

Európa immár legszebb karácsonyi vására, mely az évek során Budapest egyik meghatározó turisztikai látványosságává, rendezvénysorozatává vált, január 1-én egy évre elköszön látogatóitól és az ünnepi szokásokhoz igazodva egy különleges lencse nappal zárja a rendezvényt.

A hagyományos lencsefőzelék mellett csülkös lencseleves és lencsesaláta várja a bőségben reménykedő látogatókat.