Gyalogosokat gázoltak el újév hajnalban, egy ember meghalt

autó, baleset, Kiskunmajsa
Kiskunmajsa, 2020. január 1. Összeroncsolódott személyautó mellett helyszínel egy rendőr Kiskunmajsán 2020. január 1-jére virradóan. Az úttestről lesodródó autóval két gyalogost ütöttek el hajnalban. Az egyik gyalogos, egy 29 éves férfi a helyszínen meghalt, egy 26 éves nő pedig megsérült. A sofőr a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. A rendőrök a 28 éves öttömösi férfit néhány utcával távolabb megállították, majd segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntette és halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. MTI/Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
Két gyalogost ütött el egy úttestről lesodródó autó Kiskunmajsán szerda hajnalban. Az egyik gyalogos, egy 29 éves férfi a helyszínen meghalt, egy 26 éves nő pedig megsérült.
Vágólapra másolva!

Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, a baleset 3 óra 45 perckor történt a Fő utcában.

A sofőr a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott tovább.

Forrás: MTI/Donka Ferenc

Időközben néhány utcával távolabb szolgálatban lévő rendőrök ellenőrzést végeztek, amikor látták az úton haladó autót, aminek a szélvédője be volt törve.

Ekkor még nem érkezett bejelentés a balesetről, de a rendőrök a gyanús autó után mentek, és megállították.

Forrás: MTI/Donka Ferenc

A sofőr egy 28 éves öttömösi férfi volt, aki részegnek tűnt, ezért a rendőrök előállították.

Később segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és halált okozó ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe.

Az ügyet a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.