Az Index kirúgott főszerkesztőjének híváslistája bizonyítja: az Altus egyik telefonszámán folyamatosan Gyurcsánynét hívta

Vágólapra másolva!
Az Origo információi szerint Dull Szabolcs, akit azért rúgott ki az Index tulajdonosa, mert a lap üzleti titkait, terveit átadta a konkurenciának (a 24-nek és a hvg-nek), az elmúlt időszakban rendszeresen hívta az Altus egyik számát, amelyen Gyurcsány Ferenc feleségével egyeztetett. Mint arról beszámoltunk, Bodolai László, az Index kuratóriumának elnöke egy zárt Facebook-csoportban pénteken azt írta, hogy Dull folyamatosan egyeztetett baloldali pártpolitikusokkal az Index szétrobbantásáról. Dull híváslistája alapján az derült ki, hogy az egyik pártpolitikus Gyurcsányné volt.  
Vágólapra másolva!

Ez azt jelenti, hogy a magát függetlennek, objektívnak mondó

Index exfőszerkesztője a belharc alatt folyamatosan tartotta a kapcsolatot Gyurcsány Ferenc feleségével a Gyurcsány család cégének, az Altusnak a számán.

Úgy értesültünk, mindez Dull híváslistájából derült ki.

Mint ismert, az Altus Zrt. sokáig Gyurcsány Ferenc cégbirodalmának alappillére volt. A DK elnöke 2016-ban adta át vállalkozását feleségének, aki egészen uniós képviselővé választásáig tulajdonolta azt. Tavaly augusztusban fia, Gyurcsány Tamás vette át a tanácsadással és elemzéssel foglalkozó cég irányítását. Az Altus Portfólió 2015-ben vált ki a zrt.-ből, ebbe csoportosították át a vagyonkezelési feladatokat, tulajdonosa azóta is Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsányék családi cégbirodalma több kétes ügybe is belekeveredett: a hatóságok másfél éve nyomoznak az Altus Portfólió Kft. pénzkölcsönnyújtási gyakorlata miatt.

A vonalban Gyurcsányné: az Origo információi szerint akár Dull Szabolcs, az Index menesztett főszerkesztője is hívhatta Forrás: Facebook

Mint ismert, hetek óta tart az Index régi és új munkatársai által vívott belháború. A konfliktus kicsúcsosodásaként Bodolai László, a portált tulajdonoló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke üzleti titkok átadása miatt kirúgta Dull Szabolcsot. Ezután a főszerkesztő elkezdte lázítani a lap munkatársait, akik közül legalább nyolcvanan felmondtak.

Bodolai egy zárt fórumban úgy értékelte a történteket, hogy Dull magas rangú baloldali politikusokkal egyeztetve szét akarta robbantani az Indexet. "Közben befutott több olyan info, hogy Szabolcs (Dull - szerk.) rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt a következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az index szétrobbantása" - írta a cégvezető, aki a tegnapi Egyenes Beszédben megerősítette állításait.

A Pesti Srácoknak a felmondott indexesek azt mondták, hogy az egyik ilyen vezető baloldali pártpolitikus Gyurcsány Ferenc felesége, a másik Nyakó István, az MSZP fontos háttérembere volt. A portál szerint az úgynevezett Gerényi-tervet megvitató igazgatósági ülés után Dull közel fél óráig tárgyalt Gyurcsány Ferencnével. Gerényi egyébként az Index egyik alapítójaként Bodolaihoz hasonlóan a régi indexesek táborához tartozik.

Az új indexesek egyébként a Momentum nevű párthoz kerültek egész közel (nem véletlen, hogy együtt tüntettek péntek este). A régi indexesek, akik végül megnyerték a baloldali belháborút, a Horn- és a Gyurcsány-kormány vezető médiadolgozóit tették be az igazgatótanácsba. Így Szombathy Pált, a Horn-kormány köztelevíziójának belpolitikai vezetőjét, illetőleg Sztankóczy Andrást, aki a Gyurcsány-kormány idején a közrádió belpolitikai vezetője volt.