Átvitték a börtönbe Szilágyi István gyilkos fiát

Szilágyi István színész gyilkosság meggyilkolása
Vágólapra másolva!
Az egykor operatőrként dolgozó férfi közel három hónapot töltött az IMEI-ben, ahol azt vizsgálták, beszámítható-e. Most vitték át a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai részlegébe. Szeptemberig rendelték el a letartóztatását a 49 éves férfinek, aki a megalapozott gyanú szerint egy kalapáccsal és ököllel agyonverte híres színész édesapját május 3-án. 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság szüntesse meg Sz. Péter kezelését az IMEI-ben. Azért vitték át a Venyige utcába, mert a bíróság elfogadta az indítványt. A család Blikknek nyilatkozó egyik barátja azt mondta, a férfi ezt nem bánta. Ismerős neki a hely, mert korábban több mint hét hónapig raboskodott ott, mert 2017-ben is rátámadt az apjára, akkor nagyon megverte Szilágyi Istvánt. A leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert színésznek akkor több bordája is eltörött.

Péter ezért 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett büntetést kapott.

- mondta.

Szilágyi Istvánt brutális kegyetlenséggel ölte meg a fia Fotó: Koncz Márton - Origo

A 82 éves Szilágyi Istvánt, a megalapozott gyanú szerint, 49 éves, egykor operatőrként dolgozó fia május 3-án agyonverte.

Ököllel és kalapáccsal bántotta édesanyja szeme láttára anyák napján.

Az asszony a támadás után sokkos állapotban rohant át a szomszédos boltba, hogy segítséget kérjen. Onnan hívták a rendőröket.

Bűnügyi technikusok Szilágyi István színész házánál a gyilkosság után Fotó: Polyák Attila - Origo

Az intézményben azt is vizsgálták, hogy a bűncselekmény elkövetésekor és utána milyen mentális állapotban volt, hogy mennyire beszámítható "– mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus, aki azt is hozzátette, hogy

Péternek most olyan érzése van, mintha hazamenne, hiszen ismeri a büntetés-végrehajtási intézetet,

az ottani szabályokat, tisztában van a hierarchikus helyzettel, így könnyebben alkalmazkodik. Ha a férfit beszámíthatónak ítéli majd a bíró, gyógykezelés helyett börtönbüntetésre számíthat apja megölése miatt.