Bíróság előtt az apagyilkossággal gyanúsított Szilágyi István fia

Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán beszámolt tragédiáról: "Peti egyszerűen megbolondult"
Szilágyi István otthona
Vágólapra másolva!
Cikkünk megjelenésekor hallgatják meg a bíróságon Szilágyi István fiát, aki a gyanú szerint megölte a színészt. Közben a Bors megtudta, hogy hiába ölte meg a gyanú szerint imádott férjét, továbbra is szereti és hiányolja a fiát Szilágyi István özvegye. Sőt az idős asszony azt is mondta, mielőbb szeretné őt meglátogatni a börtönben, és a gyilkosság helyszínén akar tovább élni.  
Vágólapra másolva!

Rengeteg virágot és mécsest raktak annak a háznak a kerítése mellé, ahol meggyilkolták Szilágyi István színészt a Bors tudósítása szerint. Bent, a gazos kertben, az omladozó ház tövében, nagykabátban ült az özvegyen maradt asszony, akivel a lap újságírója beszélt. Mint kiderült, a gyilkosság óta az asszony egy falatot sem evett.

Hiányzik a fiam, és amint lehet, szeretném meglátogatni őt, mert szeretem.

– mondta elcsukló hangon.

Ebben a szobában találták meg Szilágyi István holttestét Forrás: Tények

A lap a gyilkossággal gyanúsított férfi gyerekkori barátját is elérte. Tőle azt kérdezték, hogy mennyi annak a valóságalapja, amit a házba beszaladt szemtanú is mesélt, miszerint a zavarodott gyilkos, apja holtteste felett azt állította, hogy gyerekkorában verte őt a színész.

14 éves kora óta ismerem Pétert, megbocsáthatatlan, amit tett, de nem szakítom meg vele a kapcsolatot.

– mondta a férfi.

A Baptista Szeretetszolgálat emberei arról próbálták meggyőzni az özvegyen maradt asszonyt, hogy költözzön önkormányzati lakásba vagy idősek otthonába, és hagyja el a romos házat, ahol gáz és áram sincs. Ráadásul azon az ágyon töltötte az éjszakát, ahol még férje vérnyomai is látszanak, de az asszony hajthatatlan volt.

Helyszínelés a gyilkosság után Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ügyészség korábban indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a gyilkossággal gyanúsított férfi letartóztatását, erről ezekben a percekben döntenek. A bíróságon ott van az Origo tudósítója, ahogy megszületik a döntés, cikkünket azonnal frissítjük. Frissítés: letartóztatták.