Levelet kapott az egyik börtönből a meggyilkolt Csenge édesanyja

Vágólapra másolva!
A meggyilkolt Csenge édesanyja elképzelni sem tudta, ki írhat neki a börtönből. A borítékot rossz érzésekkel bontotta ki, mivel átfutott az agyán, hátha valaki fenyegetni akarja, amiért ennyire vehemensen harcol lánya gyilkosának enyhe ítélete ellen. A 17 éves kislánya megölése miatt elítélt férfi ugyanis első fokon mindössze négy évet kapott, és az előzetesben töltött több mint két év miatt a bíróságról szabadon távozhatott. A levélben azonban más állt – tudta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

"A legnagyobb megdöbbenésemre egy hosszú, gyöngybetűkkel írt levelet kaptam, amelyben a feladó az együttérzéséről biztosít. A férfi, aki csalás miatt ül jelenleg is,

mesélte Blikknek Csenge édesanya.

Az akkor mindössze 17 éves Csenge 2017-ben barátaival ment el, és egy nappal később egy vízelvezető aknában találták meg a holttestét. Hamar kiderült: Csenge B. Rolanddal találkozott.

A hatóság szakemberei szerint a férfi az erdőben ököllel többször megütötte Csengét, majd az eszméletlen lányt a vízaknába dobta.

Ezzel ellentétben B. Roland azt állítja: a randevú végeztével különváltak útjaik, később pedig, amikor visszament ugyanoda, eszméletlen állapotban találta a lányt. Nagyon megijedt, hogy ráfogják majd a halálát, ezért döntött úgy, hogy a vízelvezetőbe dobja. A bíróság neki hitt, így csak gondatlan emberölés miatt ítélték el.