A nagy veszélyben lévő gyógyszerészek ellen uszít az újpesti ellenzéki alpolgármester

Gyurcsány Ferenc, Déri Tibor
Vágólapra másolva!
Megdöbbentően kezeli a koronavírus-járvány okozta vészhelyzetet az újpesti ellenzéki vezetés. A Gyurcsány-párti alpolgármester, Trippon Norbert a komoly veszélynek kitett gyógyszerészek ellen lázít, azzal, hogy milyen sokat keresnek ezekben a napokban. A momentumos polgármesternek, Déri Tibornak pedig láthatóan fogalma sincs róla, hogy mit kellene tennie, a szakmai felvetésekre egyáltalán nem reagál. A Fidesz kérése ellenére megfelelő gazdaságvédelmi intézkedéseket sem hozott.
Vágólapra másolva!

A baloldali szivárványkoalíció teljesen összeomlott, gyakorlatilag eltűnt Újpesten a járvány kirobbanása után.

Trippon Nobert költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármester, önkormányzati képviselő, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK) politikusa - aki sokak szerint gyakorlatilag polgármesterként tevékenykedik Újpesten –

a közösségi oldalán hergeli a kerületben élőket a komoly veszélynek kitett gyógyszerészek ellen, azzal vádolva őket, hogy egy hónap alatt „összeszedik" az éves bevételüket.

A teljesen megalapozatlan felvetését persze nem támasztja alá számokkal, de eleve megdöbbentő, hogy egy városvezető azok ellen hergeli az embereket, akik - az orvosok és az ápolók mellett - a leginkább veszélyben vannak a napokban.

A posztban – többek között – pénzt kér a kormánytól, de az pontosan nem derül ki, hogy mire, az újpestiek kérdéseire pedig nem ad érdemi válaszokat.

Déri Tibor még mindig nem tudja, hogy polgármesterként mi a feladata

A liberális Momentum Mozgalom politikusa, Déri Tibor elméletileg már október óta vezeti Újpestet, és erről folyamatosan posztolgat a Facebook-oldalán is.

A helyi Fidesz közleménye alapján

annak ellenére sem képes válsághelyzetben helytállni, hogy a koronavírus-járványra tekintettel rendkívüli felhatalmazást kapott.

Ez azt jelenti, hogy a képviselő-testület és a bizottságok véleményének kikérése nélkül dönthet, sőt akár rendeletet is alkothat.

Déri Tibor jobboldalt Forrás: MTI

A Fidesz-frakció szerdán felvetette, hogy az önkormányzat nyújtson átmeneti jellegű segítséget azoknak a kisvállalkozóknak, akik az Újpesti Vagyonkezelő Zrt.-től, azaz a kerülettől bérelnek üzlethelyiségeket.

Konkrétabban

a kényszerintézkedés idejére helyzetükkel arányos bérleti díj csökkentést várt a nagyobbik kormánypárt Déritől.

Továbbá felvetették, hogy

a polgármester rendeletben gondoskodjon azokról az újpesti családokról is, akik a koronavírus-járvány miatt karanténba kényszerülnek, vagy a háztartás valamelyik tagjának jövedelme a járvánnyal összefüggésben csökken.

Ezeket a kéréseket elküldték Dérinek, azonban szerda késő estig sem kaptak rá választ, így nyílt levélben közzétették azt az Újpesti Fidesz honlapján.

Végül a momentumos polgármester helyett Déri sajtóreferense a Pesti Srácok egyik újságírójának válaszolt eléggé primitív stílusban a feltett kérdésekre.

A válaszok azonban semmitmondóak voltak, amiből két dolog derül csak ki: egyrészt,

Déri Tibor nem kíván segíteni a bajbajutott újpesti kisvállalkozóknak,

sem a jövőben komoly nehézségekkel szembesülő leendő fertőzötteknek, másrészt,

5 hónappal a megválasztása után sincs fogalma a kötelezettségeiről.