Varga Judit: Az ideológiai vitát erőlteti az uniós tagállamok egy csoportja

VARGA Judit
Budapest, 2020. november 18. Varga Judit igazságügyi miniszter megnyitó expozét tart az alaptörvény kilencedik módosítását tartalmazó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az európai uniós tagállamok egy csoportja az ideológiai vitát erőlteti, ami sokkal kevésbé sürgős kérdés, mint a helyreállítási alap és a költségvetés - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjújában.
Vágólapra másolva!

Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy főleg a déli országoknak van egyébként nagy szükségük a forrásokra, nem véletlen, hogy tőlük nem hallani olyan határozott kijelentéseket, mint mondjuk az úgynevezett takarékos országoktól.

A takarékos országok - Hollandia, Ausztria, Dánia, Svédország és Finnország - "fukarok a kezdetektől fogva ellenezték az egész helyreállítási alapot" - tette hozzá a tárcavezető.

Varga Judit igazságügyi miniszter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Érdekük tehát olyan helyzetet előidézni, hogy ez ne jöjjön létre, vagy nekik lehetőségük legyen kimaradni belőle. Ezzel szemben a mi álláspontunk a tagállami szuverenitás alapján áll - mondta Varga Judit, majd úgy fogalmazott: