Családi házakba surrant be egy 53 éves nő Balassagyarmaton

Woman with handcuffs in front of her. Arrested for murder
Vágólapra másolva!
2018 decembere és 2019 júniusa között több balassagyarmati házba is besurrant a nő, ahonnan arany ékszereket, készpénzt és egyéb ingóságokat zsákmányolt, nagyjából 300.000 Ft értékben.
Vágólapra másolva!

2018 decemberében Balassagyarmaton, az 53 éves nő bement egy családi házba, aminek sem a kapuja sem a bejárati ajtaja nem volt kulcsra zárva.

A nappaliból ellopta az ott lakók táskáit, amiben készpénz, ékszerek, iratok, bankkártyák és utalványok, valamint egyéb használati tárgyak voltak.

A nő csak a 19 ezer forint összegű készpénzt tartotta meg, a táskákat a teljes tartalmukkal együtt, egy közeli vízelvezető árokba dobta. 2019. január 19-én a hajnali órákban a nő három újabb családi házat vett célba, amik szintén nem voltak kulcsra zárva.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

Besurrant és az előszobába felakasztott táskákból 30 ezer, egy kézitáskából 35 ezer forintot zsákmányolt, míg a harmadik ház nappaliját átkutatta, ahol 30 ezer forintot talált. Tavaly nyáron késő délután

látta, hogy a tulaj épp a ház kertjében van, ezért besurrant a házba, ahonnan az egyik belső szobából majdnem 195 ezer forint értékben lopott el, arany ékszereket.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Pár nap múlva ezeket zálogba adta, nagyjából 102 ezer forintért. A Balassagyarmati Járási Ügyészség,

a különös egyben többszörös visszaeső, korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már sokszor felelősségre vont 53 éves nővel szemben a - feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül - fegyházbüntetést

és közügyektől eltiltást, és a lopással okozott károk megtérítésére kötelezést, valamint az elzálogosítással szerzett vagyon elkobzását javasolta vádiratában. Továbbá, az eljárás során keletkezett, kétmillió forintot meghaladó bűnügyi költség megtérítésére is javaslatot tett az ügyészség.