Megérkezett a vakcinaszállítmány a budapesti Szent János Kórházba

koronavírus, oltás, koronavírus elleni vakcina, Nyíregyháza
Nyíregyháza, 2020. december 27. Az oltópontok munkatársai az oltópontokra viszik a koronavírus elleni oltóanyagot a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Labordiagnosztikai Osztályán 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Megérkezett a budapesti Szent János Kórházba 3000 vakcina szerda délelőtt - jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről.
Vágólapra másolva!

Az oltóanyagot egy megfelelően hűtött, ellenőrzött és biztosított helyiségben tárolják - közölte.

Az oltás csütörtökön kezdődhet két oltóponton a kórház területén, majd két további helyszínen a környéken.

Elsősorban a frontvonalban, a Covid-osztályon dolgozókat oltják.

A kórház főigazgatója azt kérte, hogy minél többen jelentkezzenek, mert ez a leghatékonyabb módja a védekezésnek - mondta a tudósító.

Aki jelentkezik az oltásra, annak nyilatkoznia kell, hogy önként adatja be, majd orvosi vizsgálaton vesz részt, többek között az esetleges allergiáról kell nyilatkoznia. Ha minden rendben van, beoltják a jelentkezőt, majd félórás megfigyelés következik, hogy semmilyen komplikáció ne léphessen fel - ismertette.

A következő 7-10 napban a János kórház dolgozói közül mindenkit be tudnak oltani, aki jelentkezik

- tette hozzá.