Niedermüller Péter felháborodott, hogy nem adóztathatja meg jobban az erzsébetvárosiakat, és perekkel fenyegetőzik

Vágólapra másolva!
Csütörtökön Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere annyira felháborodott azon, hogy a kormány döntése miatt nem tud jövőre adót emelni, hogy Facebook-videójában leszögezte, a bíróságokkal, a Kúriával és a kormánnyal is kész harcolni azért, hogy megsarcolja az embereket. A Fidesz szégyennek tartja a Gyurcsány-párti polgármester bejelentését.
Vágólapra másolva!

A kormány kedden megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben

  • megemeljék a helyi és települési adókat,
  • bevezessenek új adókat, és
  • eltöröljék a már meglévő adókedvezményeket.

Arra, hogy a kormányzati lépésre miért volt nagy szükség, azt maga Niedermüller Péter, VII. kerületi polgármester mutatta be Facebook-videójában.

Adóemelés bármi áron

A haveri kör megjutalmazására komoly energiákat fordító

DK-s városvezető ugyanis bejelentette, hogy mindenképpen adót fog emelni, és ennek érdekében képes elmenni a bíróságra is.

Mint mondta, a helyi önkormányzat elfogadta a 2021-re vonatkozó helyi adókkal kapcsolatos rendeletét, ami jövő év első napjától lesz érvényes.

- magyarázta elszántan az adóemelés-párti polgármester, aki mint szavaiból is kiderült, még a Kúriával is megküzdene azért, hogy új adókat szabhasson ki az erzsébetvárosiakra.

Adóemelés, mindenáron Forrás: Facebook

Niedermüller érvkészlete egyébként kimerül annyiban, hogy a kormányrendelet Alaptörvény-ellenes. Nem először próbálkozik ezzel: miután tavasszal a kormány veszélyhelyzetet vezetett be, a baloldali politikus szintén így értékelte a magyar emberek védelme érdekében elfogadott koronavírus-törvényt is.

Fidesz: Ez szégyen!

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója közösségi oldalán értékelte Niedermüller adóemelés iránti elkötelezettségét.

- írta Hollik István, aki szégyennek nevezte, hogy Niedermüller az új adók kivetése érdekében még a pertől sem riad vissza. "Mi továbbra sem fogjuk hagyni, hogy a válság terheit az emberekre hárítsa a baloldal!" - üzent a baloldalnak a fideszes politikus,