A baloldal álmentőse szerint Korózs Lajos meghamisította a felvételt

Németh Athina
Németh Athina
Vágólapra másolva!
Politikai céljaikra használtak fel Korózs Lajosék, tudatosan meghamisították a szavaimat, hiszen sosem állítottam, hogy az Országos Mentőszolgálatnál dolgozom - nyilatkozta a Ripostnak Németh Athina, aki a baloldal kamuvideójának főszereplője volt.
Vágólapra másolva!

Júniusban, a koronavírus-járvány első hulláma alatt jelent meg az a videó, amelyen Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője beszélgetett az ágyfelszabadítások állítólagos áldozatairól egy középkorú nővel. Németh Athina többek között olyan, már első hallásra is feltűnő hazugságokat mondott, minthogy a kórházak kiüresítése miatt a hazaszállított betegek kilencven százaléka meghalt.

A felvételen Korózs az Országos Mentőszolgálat Markó utcai állomása előtt kezdett beszélni Némethről, akit mentősként mutatott be. Másnap azonban az OMSZ közölte, hogy a videó főszereplője soha nem szerepelt sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában.

Meghamisították a szavait

Közel fél évvel a történtek után a Ripost felkereste Némethet, utólag hogyan látja a történteket. A magát most már "becsapott áldozatnak" nevező nő azt állította a lapnak, hogy a szocialista politikus "szándékosan csalt és hazudott vele kapcsolatban."

- fogalmazott.

Németh Athina Forrás: ATV

Elmesélte, hogy Korózs "kávéházi környezetben vette" fel vele az interjút, amit később a tudta nélkül meghamisítottak. Elmondása szerint csak a felvétel megjelenése után értesült arról, hogy a videóban a baloldali politikus főállású mentőtisztként mutatta be.

Korózs kihasználta

"Amikor először láttam a videót és benne az Országos Mentőszolgálatot, azonnal tiltakoztam. Közöltem, hogy ez nem lesz jó, ez így hazugság, de erre az volt a válasz, hogy ez őt nem érdekli, és már feltette az internetre. Nálam akkor elszakadt a cérna" - mondta Németh, aki szerint Korózs pontosan tudta, hogy sosem dolgozott a mentősöknél, így tudatosan hazudott. "Én az Országos Mentőszolgálatot az interjúban ki sem ejtettem a számon. De Korózs erőltette, az volt a válasza, hogy hát csak nem harckocsi vitte haza a kórházból a betegeket" - avatta be a Ripostot a kamuvideó megszületésének újabb részletébe.

- kommentálta a fél évvel ezelőtt történteket. "A bábja voltam. Szerintem engem csak fel akart használni a nagy hazudozáshoz. Nemcsak az OMSZ-t akarta buktatni, de még Káslert is. Ezért hamisította meg az interjúmat. Szánalmas, hogy aztán velem akarja elvitetni a balhét. Azóta nem beszéltem vele, nem is kerestük egymást, valószínűleg nem is fogjuk" - zárta dühösen mondandóját.