A nemzetközi és a hazai Soros-hálózat célja, hogy feszültséget keltsen a magyar társadalomban

Horizontal
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros looks on during a speech on the sidelines of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos, eastern Switzerland. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A roma kisebbség védelme, jogainak biztosítása, kisebbségi létének megjavítása visszatérő elem az egész Soros-birodalom működésében és magának az amerikai spekulánsnak a megnyilatkozásaiban is. De vajon mi az igazi szándékuk? Nem arról van-e szó, hogy a jogvédelem látszata alatt hadrendbe állítanák a cigány értelmiséget és feszültséget keltenének a cigány és nem cigány közösségek között? - teszi fel a kérdést a Kontra, amely tényfeltáró cikkében bemutatja, az amerikai milliárdos hazai hálózata milyen eszközökkel próbálja egymásnak ugrasztani a romákat és nem romákat.
Vágólapra másolva!

Mint írják, azt, hogy mennyire fontos a téma az amerikai spekulánsnak, azt jól mutatja, hogy mind az alapítványnál, mind pedig a CEU-n van roma program. Az eddigi tevékenységük alapján kiderült, hogy a céljuk nyilvánvalóan nem a romák helyzetének a javítása, hanem

a kelet-közép-európai cigányság megszervezése és összeugrasztása az adott nemzetállam nem cigány lakosságával.

A lap oknyomozó cikkében több példát is hoz arra, hogy egy jól felépített, régóta működő nemzetközi hálózat ügyködik ezen:

  • az amerikai milliárdos egy korábbi videójában kiemelte, számára személyes ügy a romák ügye;
  • a Soros-féle CFCF Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek nevű szervezet Gyöngyöspatán és több más helyen olyan stratégiai pereket indított, amelyek óriási feszültséget okoztak romák és nem romák között;
  • az amerikai milliárdos alapítványának, az OSF-nek a honlapján 2016-ban közzétettek egy 116 oldalas riportot arról, hogyan lehet romák szegregációja miatt perelni;
  • fia, Alex Soros pedig korábban arról értekezett, hogy a romák felhasználva politikai mozgásterüket valódi politikai közösségként működjenek. Szerinte a 12 milliós roma kisebbségnek "egy politikai csoportot kell alkotnia", közösen küzdve a befogadásért és a jogokért.
  • Mensur Haliti a Soros-féle Roma Initiatives Office csoport vezetője kifejtette, hogy "lehetőségeket és támogatást kell adnunk a roma fiatalok közös vágyának, hogy megtörjék a status quo-t..." Máskor pedig csalódottan arról írt, hogy "nem történt áttörés az erős és hatékony roma hatalomgyakorlás terén".

A cikk kitér arra is, hogy a hálózat által gerjesztett folyamatok elérték Magyarországot is: Medgyessy Péter volt szocialista kormányfő, Niedermüller Péter DK-s polgármester, valamint Donáth Anna és Cseh Katalin momentumos EP-képviselők is foglalkoztak ezzel. Végkövetkeztetésként azt írják, hogy

A teljes írást a linkre kattintva tudja elolvasni.

A következő részben arról fog beszámolni a Kontra, hogy a Soros-birodalom milyen szervezeteken belül dolgozik a romák áljogvédelmén.