Juhász Hajnalka:Strasbourgban is a magyar álláspont képviselete a fontos

Vágólapra másolva!
Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában az Európa Tanácsban vállalt szerepéről, a testület fontosságáról, a magyar érdekek képviseletéről beszélt.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kérésére segíti az Európa Tanács soros magyar elnökségének a munkáját a Miniszterelnökség részéről. Hozzátette, azért is megtisztelő a felkérés, mert már volt ennél a testületnél képviselő, diplomata, ebből a témából írja a doktori disszertációját, most pedig Magyarországot fogja képviselni a május 17-én kezdődő soros magyar elnökség mellett.

Juhász Hajnalka ismertette azokat a prioritásokat, amelyek meghatározzák Magyarország külpolitikáját, amelyeket képviselni fog. Ezek: a nemzeti kisebbségek védelme, ifjúságpolitika, családvédelem, a kiberbűnözés elleni küzdelem, a környezetvédelem, végül pedig a vallásközi párbeszéd erősítése. Magyarország egyébként a németektől veszi át a soros elnöki tisztet májusba, a tervek szerint akkortól már nem kell majd online tartani az üléseket, megbeszéléseket. Az elnökség nagy felelősséggel jár, hiszen az Európa Tanácsban 47 tagállam van, már elkészültek a legfontosabb kulturális programok tervezetei, zajlik a szervezés. A képviselő elmondta, az is a feladatai közé tartozik, hogy az elnökség hat hónapja alatt is különösen professzionálisak, a szakpolitikát képviselve legyenek magyar hozzászólások a plenáris üléseken, a viták során, leginkább a környezetvédelem kapcsán, amit személyes ügyének is tekint.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.