Így fogadjunk felelősségteljesen a neten

online fogadás, sportfogadás, bwin
Vágólapra másolva!
Online fogadni izgalmas és szórakoztató, azonban érdemes néhány szabály betartani, hogy nehogy rossz szokássá váljon. A besoccer.com ad nekünk pár hasznos tanácsot.
Vágólapra másolva!

Egyre népszerűbb az online fogadás, hiszen kényelmes és izgalmas fogadási élményt nyújt. Ráadásul a lábunkat se kell kitenni otthonról, ami külön előny így világjárvány idején. A Statista jelentése szerint az ipar 2023-ig 92,9 milliárd amerikai dollárt fog elérni, köszönhetően a könnyen elérhető, széleskörű fogadási lehetőségeknek.

Az online fogadók számának növekedése sajnos egyúttal azt is jelenti, hogy egyre többen alakítanak ki rossz szerencsejáték-szokásokat, legfőképp az újoncok. Akár szórakozásból, akár hivatásból online szerencsejátékozunk, csak akkor élvezhetjük igazán, ha mértékkel játszunk, hiszen senki sem akar adósságcsapdába kerülni. Ezekre a veszélyekre manapság már minden valamirevaló online kaszinó felhívja a figyelmet, sőt azt is jelzik, hogy hová lehet fordulnia azoknak, akik átestek a ló túloldalára. Fontos, hogy a játékosok figyelemmel kísérjék saját szerencsejáték-szokásaik alakulását és önfegyelmet gyakoroljanak. Ehhez adunk most néhány hasznos tippet.

A fogadás legyen szórakozás!

Az a legjobb, ha a fogadást szórakozásnak tekintjük, és nem pénzkereseti lehetőségnek. Már csak azért is, mert nagyobb az esélye annak, hogy veszítünk, minthogy nyerünk. Ezt mindig érdemes észben tartani. Arról nem is szólva, hogy sosem végződik jól, amikor próbáljuk visszanyerni, amit elvesztettünk. Inkább csak szórakozzunk és érezzük jól magunkat! És akár LL Junior példája is a szemünk előtt lebeghet, aki több mint 100 milliót játszott el.

Tartsuk magunkat a beállított limitekhez!

A tapasztalt fogadók mindig ezt tanácsolják. Talán közhelyesen hangzik, de semmi sem hatékonyabb az önkontrollnál. Mielőtt fogadnánk egy meccsre, határozzuk meg, hogy mennyi pénzt és időt szánunk rá. Ha nincs rá keret, hogy feltegyük a kívánt összeget, semmiképpen se kérjünk kölcsön, így elkerülhetjük a túlköltekezést. Mindig addig nyújtózzunk, amíg takarónk ér, így nem verjük magunkat adósságba. Tartsuk magunkat az előre kijelölt tervünkhöz. Ha elfogyott a játékra szánt idő vagy pénz, akkor az a jel, hogy itt az ideje leállni.

Jótanácsok online-fogadóknak Forrás: [origo]

Kerüljük a hitelkártya használatát!

Ezt a tanácsot egészen egyszerű betartani: ne használjunk hitelkártyát a kaszinózáshoz. Mivel a hitelkártyákon általában magasabb a limit, könnyedén újabb fogadást köthetünk, hogy visszaszerezzük, amit elvesztettünk. Így megeshet, hogy feléljük a hitelkeretet és csak növeljük az adósságunkat. Sajnos olyannyira gyakori jelenségről beszélünk, hogy az Egyesült Királyságban be is tiltották a hitelkártya használatot a fogadóoldalakon, de ez érvényes hazánkra is.

Ne játszunk, ha stresszesek vagy depressziósak vagyunk!

Rossz napokon érdemes távol maradni az online kaszinóktól. Bár a netes fogadás gyors menekülő utat, instant izgalmat nyújthat, könnyen megeshet, hogy többet költünk, mint amennyit valójában szeretnénk. Ha rossz kedvünk van, inkább sétáljunk, edzünk vagy táncoljunk.

Legyen más hobbink is!

Hogy mi köze a hobbinak az online szerencsejátékhoz? Ha van más időtöltésünk is, könnyebben egyensúlyban tudunk maradni. Ha túl sokat áldozunk a szerencsejátékra, akkor az nemcsak a pénzünket és időnket emészti fel, hanem az életünket is. Ne feledjük, a felelősségteljes online fogadás nem kizárólag arra az időszakra vonatkozik, amikor megtesszük a téteket. Ha kiegyensúlyozott életet élünk, könnyebb megakadályozni, hogy rossz szokások rabjává váljunk.

Döntsünk a felelősségteljes fogadás mellett!

Az internetnek és az okostelefonoknak köszönhető az online fogadás könnyebben elérhető, mint valaha. És bár nagyot lehet szakítani, csak akkor élvezhetjük igazán a szerencsejátékot, ha nem engedünk a rossz szokásoknak. Fontos, hogy felismerjük magunkon az intő jeleket. A fenti tippek segíthetnek védelmet nyújtani a szerencsejáték negatív hatásai ellen.