A nagyapja mentette meg a 12 éves fiú életét a XV. kerületi tűzben

XV. ker tűz
Budapest, 2020. november 23. Családi házban keletkezett tűz oltásán dolgoznak tűzoltók a rákospalotai Pázmány Péter utcában 2020. november 23-án hajnalban. A ház több helyisége és melléképülete égett, az épületből három embert mentettek ki. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A nagyapjának köszönheti az életét az a 12 éves fiú, akit hétfőn mentettek ki egy égő házból a XV. kerületben. Mint kiderült, a lángok nem véletlenül csaptak fel az épületben, a tüzet szándékosan okozta a velük egy háztartásban élő M. András.
Vágólapra másolva!

A Blikk cikke szerint, amikor a nagypapa felriadt éjszaka, az első dolga az volt, hogy unokáját felvitte a tetőre, megmentve így az életét. A fiú innen kiabált segítségért, a kiérkező rendőrök mentették ki a lángoló épületből. Idős nagyszülei azonban nem élték túl a tragédiát:

egyikük a mentőautóban, másikuk a kórházban halt meg.

Az épület porig égett Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Láttuk a füstöt, majd azt, hogy perceken belül rengeteg tűzoltó és rendőr jelent meg. Elképzelésünk nem volt, mi történhetett – mondta a lapnak az egyik szomszéd, aki "nem akart hinni a fülének", amikor kiderült, hogy gyújtogatás történt.

A XV. kerületi Pázmány Péter utcában lévő ingatlan porig égett. A telken azonban van egy másik épület is, ebben laknak a tulajdonosok, akik megengedték az Erdélyből származó nagyszülőknek és az unokájuknak, hogy a hátsó házban lakjanak. Itt kapott szállást az ügy gyanúsítottja is, aki a tűz fellobbanása után elmenekült a helyszínről. A rendőrök végül Újpesten találták meg a bujkáló férfit.

A lap úgy tudja, hogy

a fiúnak a nagyszülei voltak a hivatalos gyámjai,

így most kérdés, hogy hova fog kerülni a gyerek.