Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A szennyvízadatok alapján megállt a járvány növekedése

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, idősek vásárlási sávja, vásárlási sáv, idős ember, idős emberek, nyugdíjas, vásárlás, bevásárlás, 2020.11.24.
Vágólapra másolva!
A kormány tájékoztató honlapján arról számolnak be, hogy öt városban közepesen nagy ("emelkedett" mértékű) a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége. A táblázat alapján ugyanakkor megállapítható, hogy megállt a járvány növekedési üteme: két városban csökken, egyben nő, 19 helyen stagnál a koronavírus mennyisége. Három hete még a 22 pontból 13-ban nőtt a fertőzöttség mértéke és sehol sem csökkent.
Vágólapra másolva!

Azt írják, hogy a 47. heti adatok alapján

Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron a mérsékeltnél nagyobb (emelkedett) mértékű a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja.

Az elvégzett szennyvízvizsgálatok adatai alapján

Kecskeméten és Szolnokon csökkenő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében, Békéscsabán növekvőt.

Forrás: Novák Anikó/koronavirus.gov.hu

A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt ad, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, így a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is.

A vizsgálatok megerősítik, hogy

a koronavírus továbbra is jelen van az ország egész területén.

Ezért a járvány lassítása érdekében továbbra is kiemelten fontos a fegyelmezett magatartás és a járványügyi szabályok betartása.

Ugyanakkor az adatokból úgy tűnik, megállt a járvány mértékének növekedése. A 44. héten még 13 városban nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége (és sehol nem csökkent), a 45. héten hét helyen nőtt és sehol nem csökkent, múlt héten pedig egy városban nőtt, egyben csökkent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről