Szijjártó Péter a részvétnyilvánítás mellett felajánlotta Magyarország segítségét a román külügyminiszternek

Karácsonkő, 2020. november 14. Tűzoltó- és mentőautók a kórház előtt, amelyben tűz ütött ki 2020. november 14-én a moldvai Karácsonkőben (Piatra Neamt). A koronavírus-fertőzéses betegeket gyógyító kórházban tíz ember életét vesztette, hét pedig életveszélyes sérülést szenvedett az intenzív osztályon tomboló tűzben. MTI/AP/ZIarPiatraNeamt.ro
Vágólapra másolva!
Levélben nyilvánította ki részvétét Bogdan Aurescu román külügyminiszternek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szombati, karácsonkői (Piatra Neamt-i) kórház intenzív osztályán kitört tűz miatt, és felajánlotta Magyarország segítségét.
Vágólapra másolva!

A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap közösségi oldalán felidézte: szombaton tűz ütött ki a romániai Karácsonkő megyei kórházának intenzív osztályán, ahol a koronavírusos betegeket is ápolták.

A szerencsétlenség nyomán a betegek közül többen meghaltak, többek állapota pedig súlyos - tette hozzá. Szijjártó Péter közölte: levelet küldött Bogdan Aurescu román külügyminiszternek, amelyben a részvétnyilvánításon túl szükség esetére felajánlotta Magyarország segítségét.

- írta Szijjártó Péter bejegyzésében.

A kelet-romániai Karácsonkő koronavírusos betegeket ápoló megyei kórházának intenzív osztályán kitört tűzben tíz koronavírusos beteg életét vesztette, és legalább heten válságos állapotban vannak, őket egy új jászvásári mobilkórház intenzív osztályára helyezték át.