Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sok eladót egyáltalán nem érdekel a maszkviselés szabálya - fotók

Maszk nélküli eladók, helytelen maszkhasználat, pláza, 2020.11.20.

második adag
Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb budapesti bevásárlóközpontban is elképesztően szegik meg az eladók a maszkviselési szabályokat - tudtuk meg olvasóinktól. Több helyen azt tapasztalták, hogy egyáltalán nincs maszk az eladókon. Újabb fotókat küldtek az Origónak felháborodott vásárlók.
Vágólapra másolva!

Az egyik legnagyobb pesti bevásárlóközpontból kaptunk képeket arról, hogy egyes eladók itt sem viselik helyesen, vagy éppen egyáltalán nem a maszkot. Az első fotón az látszik, hogy a pláza bejáratához közel lévő információs pultnál üldögélő alkalmazott maszkját állára csúsztatva beszélgetett vélhetően ismerőseivel. Azaz, lényegét tekintve maszk nélkül.

Forrás: Olvasói fotó

Ez persze nem tilos, csak szabálytalan, hiszen a maszk így nem takarja sem az orrát, sem a száját. Ennél is durvább szabályszegéseket dokumentáltak olvasóink két divatáruboltban is. Az egyik helyen maszk nélkül álldogált az eladó az üzletben, nem törődve semmilyen szabállyal, még akkor sem vette fel az eladó a maszkot, amikor olvasónk beért az üzletbe. Pedig rajta volt maszk.

Forrás: Olvasói fotó

Egy másik üzletben ugyanaz ismétlődött meg, mint a farmerosnál. Maszk nélkül pult mögött álldogáló bolti eladó. Aki természetesen akkor sem vette fel a maszkját, amikor olvasónk bement a boltba.

Forrás: Olvasói fotó

Ebben a vírushelyzetben, aki ennyire nem foglalkozik a szabályok betartásával, könnyen veszélyt jelenthet bárki számára. Ám a szabálytalan maszkviselésnek itt még nincs vége.

Forrás: Olvasói fotó

Az egyik telefonkellékes árus, aki a folyosón ült, szintén állára csúsztatva viselte maszkját. Azaz, maszk nélkül.

Mindez azért feltűnő, mert a vásárlók betartják a szabályokat. Csak éppen sok eladó nem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről