Ellöktek egy férfit, belehalt a sérüléseibe

Vágólapra másolva!
Egy férfi részegen összetalálkozott az utcán két másik emberrel. Az egyikükkel összeveszett és el is lökte. A férfi úgy beverte a fejét a betonba, hogy a kórházban meghalt.
Vágólapra másolva!

A férfi az egyik éjszaka hazafelé tartott részegen, amikor az utcán összetalálkozott két másik részeg férfival, akiktől cigarettát kért. Beszélgetni kezdtek, de idővel a férfi és az egyik beszélgetőpartnere összeveszett egymással. Hangosan szidták egymást, miközben eltávolodtak egymástól.

Később a férfi ideges lett a másik férfi egyik megszólalásától, ezért odarohant hozzá, és erősen meglökte. Ettől a férfi, részben a részegsége miatt, tompítás nélkül elesett és beverte a fejét a betonba.

A támadó odébb állt. A földön fekvő és nem mozduló férfihoz a barátja hívta ki a mentőket. Az azonnali szakszerű orvosi ellátás ellenére, az ellökött részeg belehalt a kórházban a fejsérüléseibe.

A bíróság október 14-én gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 3 és fél fogházbüntetésre ítélte a férfit.

A másodfokú ügyészség szerint a tettét halált okozó testi sértéssé kell módosítani, a büntetése végrehajtási fokozatát pedig börtönbüntetésre kell súlyosbítani.

Szerintük ennek az az oka, hogy indulatból, dühből támadott a férfira, aki még csak nem is erőszakoskodott vele – írja az ügyészség.hu.