Vágólapra másolva!
Már a rendőrség is nyomoz azon fiatalok ellen, akik nagyon komoly pusztítást végeztek a Schönherz Kollégiumban, miután megjelentek a hírek az újabb korlátozó intézkedésekről, köztük a kollégiumok kötelező kiürítéséről - ezt az Origo is megírta korábban.
Vágólapra másolva!

Kedd reggelre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók. Az egyetem vizsgálatot rendelt el, a kollégium üzemeltetéséért felelős cég pedig feljelentést tesz.

- hallható azokon a felvételeken, melyek a (BME) Schönherz Kollégiumában készültek. A felvételt az egyetemet szétverő hallgatók a volt indexesek blogjának küldték el, nyilván nem véletlenül, feltételezték, hogy ők azok, akik a pusztításukkal szimpatizálnak.

Látható, hogy a kollégium több helyiségében is durva pusztítást végeztek a hallgatók kedd reggelre. A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig kalapáccsal kezdték el kibontani a falat.

A hallgatók az után kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják.