Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert a tűzoltók mentettek ki - videó

tűz panelház Kispest
Budapest, 2020. november 30. Tűzoltók Budapest XIX. kerületében, a Kazinczy utcában 2020. november 29-én éjjel, ahol tűz ütött ki egy társasház kilencedik emeleti lakásában, és a lángok két másik lakásra is átterjedtek. A fővárosi hivatásos tűzoltók négy embert mentettek ki a közvetlen életveszélyből. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki egy 10 emeletes panelházban vasárnap este a XIX. kerületben, Kispesten, a Kazinczy utcában. A lángok egy kilencedik emeleti lakásban csaptak fel, a tűz két másik lakásra is átterjedt - írja a Budapestkörnyéke.hu.
Vágólapra másolva!

A tűz vasárnap este keletkezett az épület kilencedik emeletén, a tűzoltók óriási erőkkel, több mint hat kocsival vonultak ki.

Tűzoltók Budapest XIX. kerületében, a Kazinczy utcában november 29-én éjjel Forrás: MTI/Lakatos Péter

Volt, akit álmából ugrasztottak ki az ágyból, hogy tűz van, menekülni kell.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán hétfőn azt írta, hogy két embert mentettek ki a tűz által érintett szintről, a lakók részben a rajok segítségével, részben önállóan hagyták el az épületet.

Szinte minden lakás beázott az oltástól, a tetőszigetelés pedig elégett.

A szomszédos ház ablakaiban sokan figyelték az eseményeket, egy ott élő arról számolt be, hogy rossz volt nézni, ahogy a panel teljes felső szintje lángolt.

A hírportál úgy tudja,

három lakó és egy tűzoltó is megsérült.

A tűz keletkezési okait a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja.