Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tojással dobálta az embereket egy salgótarjáni banda

Vágólapra másolva!
A négyfős banda direkt azért vett tojásokat, hogy később az autóból dobálják velük az embereket. Ezen kívül egy biciklist is hátba vertek és meglöktek, aki emiatt majdnem elesett.
Vágólapra másolva!

A három férfi és a fiatalkorú társuk egy salgótarjáni bevásárlóközpontban tojásokat vett azért, hogy az autójukból megdobálják a járókelőket. Tavaly október 30 és november 17-e között

legalább négyszer, a város központjából elindulva több embert is megdobálták az autóból.

2019 november 17-én Mátraszelére mentek, ahol egy véletlenszerűem kiválasztott ház előtt megálltak. Az egyikük bekiabált, mire az ott lakó férfi kijött.

Ekkor az egyikük megpróbálta őt megdobni egy tojással, de a falat találta el. A férfi a dobálózástól megijedve a gázpisztolyával egyszer a levegőbe lőtt, ezért a banda elmenekült.

Útközben azonban meggondolták magukat, visszafordultak, és bosszúból egy kővel betörték a ház ablakát.

Még ugyanezen a napon több településen áthajtva házakat és gyalogosokat dobáltak meg. Az egyik alkalommal pedig a Mátraszele és Kazár közötti úton egy biciklist hátba dobta valamivel az egyikük,

a következő napon a társával az ablakon kinyúlva meglökték ugyanazt a biciklist, aki ettől majdnem elesett.

Az ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a banda tagjai ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság az egyik fiút bocsássa próbára, valamint rendeljen ki mellé pártfogót. Az egyik felnőtt társát ítélje közmunkára, míg a biciklist meglökő két férfit felfüggesztett börtönbüntetésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről