Farkas Örs: A tavasszal ellentétben a baloldal támogassa a veszélyhelyzet meghosszabbítását

Farkas Örs
Vágólapra másolva!
Arra kérjük a baloldali politikusokat, tegyék félre politikai ambícióikat, és támogassák a kormány azon kérését, hogy a tizennégy nap leteltét követően kilencven nappal meghosszabbításra kerüljön a különleges jogrend - fordult a baloldali pártokhoz, és parlamenti képviselőihez Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője. 
Vágólapra másolva!

A politikus közösségi oldalán közzétett videójában azzal indokolta kérését: mivel az egész világon, így Európában és Magyarországon is tombol a koronavírus-járvány második hulláma, ezért most hatékony és gyors intézkedésekre van szükség.

"Az elmúlt időszak azonban bebizonyította, hogy erre csak korlátozottan van lehetőség, hiszen a maszkhasználatra vonatkozó szigorítás is két hetet vett igénybe. Erre most nincsen időnk!" - szögezte le. Megfogalmazása szerint éppen ezért a kormány a tavaszhoz hasonlóan, újra kihirdette a különleges jogrendet, ismét érvényben van a veszélyhelyzet. Farkas Örs kifogásolta a baloldal korábbi magatartását, mint mondta, diktatúrát hirdettek a hazai és nemzetközi közvélemény előtt is. "Természetesen bebizonyosodott, hogy nem volt igazuk" - tette hozzá. Bízik benne, hogy

ezúttal támogatni fogják a kormánynak a különleges jogrend kilencvennapos meghosszabbítását célzó javaslatát, segítve a közös és hatékony védekezést.

Éppen ezért azt kérte tőlük, tegyék félre politikai ambícióikat, és a politikai vitákat.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője arra célzott, hogy a hazai baloldal tavasszal előbbre helyezte saját politikai céljait, mint a magyar emberek védelmét és a közös védekezést. Mint ismert, akkor erkölcsileg megkérdőjelezhető módon a magyar emberek védelmében életbeléptetett koronavírus-törvény miatt támadták a kormányt.

Mint ismert, a nemzetközi baloldallal karöltve folyamatosan azt hangoztatták, hogy a jogszabály elfogadásával diktatúra épült ki Magyarországon. A kormány azonban ígéretének megfelelően a járvány csillapodásával visszavonta a törvényt, bebizonyítva, hogy politikai ellenfelei hazug kommunikációs trükkel próbálkoztak.