Kővel dobálta a közlekedő autókat egy férfi

A zúzott kővel megdobott autó.
A zúzott kővel megdobott autó.
Vágólapra másolva!
A közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki zúzott köveket dobott két mozgó járműre, és az egyikben kárt okozott - olvasható a Komárom- Esztergom Megyei Főügyészség közleményében.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi még 2019. december 13. napján 13 óra 45 perckor Tát lakott területén kívül gyalogosan haladt a 1119. számú út melletti, zúzott kővel borított területen, Bajna irányába.

A férfi zúzott köveket vett magához, amelyeket a Tát felé tartó, forgalmi sávjában szabályosan, 60-70 km/óra sebességgel haladó két gépkocsi szélvédője felé dobott.

Egy kő eltalálta az egyik, mozgásban lévő kocsi szélvédőjét a vezető szemmagasságában, ezzel sérülést okozott.

A zúzott kővel megdobott autó. Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

A szélvédőben 150 ezer forintos kár keletkezett.

A mögötte haladó sofőr időben észlelte, hogy az előtte haladó sérült jármű a vészvillogóját működésbe hozta, ezért lassítani kezdett. A vádlott által eldobott másik kő a második kocsit így nem találta el.

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően benyújtott vádiratban indítványozta, hogy a büntetlen, szlovák állampolgárságú férfit az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.