Csak ma hajnalban több, mint 60 migráns próbált bejutni Magyarországra

Vágólapra másolva!
Egész éjszaka próbáltak bejutni az országba a migránsok, sok dolguk volt a rendőröknek. A legtöbben Hergecegszántó-Hóduna térségében akarták átlépni, vagy lépték is át a határt – írja a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Éjfél után a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgáló rendőrök egy 8 főből álló csoportot tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna térségében, akik szírnek vallották magukat.

Mivel egyikük sem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnának Magyarországon,

a rendőrök mindenkit visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Nem sokkal később, fél 2-kor 5 migráns próbálkozott a Tisza árterében, Szegednél.

Csónakkal próbáltak átevezni a határon,

az ellenőrzés során szírnek vallották magukat. Egyikük sem tudta igazolni hitelesen a személyazonosságát, valamint azt, hogy jogszerűen tartózkodnak az országban, ezért mindenkit visszakísértek a rendőrök a határhoz.

Dávodnál 2 óra 45 perckor egy 6 fős csoportot állítottak meg a rendőrök, közülük mindenki szírnek vallotta magát. Nem sokkal később újra Hercegszántó-Hóduna külterületéről kellett visszakísérniük a rendőröknek 2 férfit, akik iráninak mondták magukat.

Kicsivel 3 óra után egy 14 fős csoportot állítottak meg az egyenruhások Tompánál, akik mind afgán állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök mindenkit visszakísértek az ideiglenes határzárhoz, mert nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Húsz perccel később

Csongrád-Csanád megyében egy férfit és egy nőt tartóztattak fel a rendőrök a Holt-Tisza partján, akik szír és marokkói állampolgárnak mondták magukat.

Őket is visszakísérték a rendőrök a határhoz.

Forrás: police.hu

4 óra után ismét Hercegszántó-Hóduna térségében találtak a rendőrök egy 10 főből álló csoportot,

akik közül mindenki szír állampolgárnak vallotta magát. A rendőrök őket is visszakísérték a határhoz, mivel tartózkodásuk nem jogszerű.

Egy órával később, Mórahalom külterületén 3 afgán férfit állítottak meg a rendőrök, egyikük sem tudta igazolni a személyazonosságát, sem a jogszerű tartózkodását, ezért őket is visszakísérték a rendőrök a biztonsági határzárhoz.

Fél 6-kor egy magát Srí-Lanka-i állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel Dombegyházon.

Nem tudta igazolni magát, ezért a rendőrök bevitték a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre.

7 óra után nem sokkal 5 férfit állítottak meg a rendőrök Hersegszántó-Hóduna külterületén. A magukat szírnek valló férfiak jogellenesen jutottak be Magyarország területére, ezért a rendőrök mindenkit visszakísértek a határzárhoz.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 4 migránst tartóztattak fel Röszkénél, akik szír és marokkói állampolgárnak vallották magukat. Mivel egyikük sem tudta igazolni a személyazonosságát, sem azt, hogy jogszerűen tartózkodnának az országban, ezért mindenkit visszakísértek a biztonsági határzárhoz.