Egész Európát lefedő digitális mozgalom indul a székely petícióért

Sign It Europe, székely petíció, Juhász Hajnalka,
Vágólapra másolva!
Kartonnetvörk néven indított mozgalmat a Pesty László által vezetett Gerilla.hu – írta az Írdalá.hu kampányfőnöke, aki arra kér mindenkit, hogy egy egyszerű, drapp kartonlapra nagy fekete betűkkel írják rá: Signiteurope.com. Ezt követően örökítse meg fotó vagy videó formájában az „alkotását", illetve saját magát is a kartonjával, majd tegye fel az anyagot az általa elérhető közösségi felületre, legyen az Twitter, Instagram, Youtube vagy Facebook - adta hírül a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Pesty László arra buzdít mindenkit a Kárpát-medencében, hogy nemzeti, politikai, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül segítse a székelyek európai uniós kezdeményezését.

– nyomatékosított a kampányfőnök.

JOIN OUR SIGNITBOARD CHALLENGE! The task: 1. Write on a surface when you already signed our petiton >>>...

Közzétette: Sign It Europe – 2020. október 13., kedd

Az aláírásgyűjtés első ütemében az online térben több mint egymillió uniós állampolgár támogatta a kezdeményezést május 7-ig. Azonban csak három országban – Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – sikerült elérni a jogszabályban meghatározott szintet.

A székely petíció viszont csak akkor lesz érvényes és eredményes, ha ez november 7-ig további négy országban teljesül.

A számok alakulása azt mutatja, hogy Spanyolország lehet az egyik állam, ahol sikerül összegyűjteni a szükséges támogatást. Két nap alatt ugyanis csaknem kétezer spanyolországi,

minden bizonnyal katalán online aláírás érkezett a székely petícióhoz.

Ez majdnem annyi szignó, amennyi az aláírásgyűjtés eddigi szakaszában, összesen közel tizenöt hónap alatt futott be az ibériai államból.