Közel kétmilliót csaltak ki egy nőből jóslással

jósol jósnő boszorkány Szita Bence-gyilkosság: a kisfiú gyilkosának jósnője azt állította, Bencét megszállta az ördög
Vágólapra másolva!
A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki jósnőként a bizalmába férkőzött áldozatának, és pénzt csalt ki tőle.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a nő egy telefon eladásakor ismerte meg kiszemelt áldozatát,

akinek már ekkor is álnéven mutatkozott be.

Azonnal látta, hogy a nő hiszékeny, könnyen befolyásolható személyiség, akinek könnyen megszerezheti a pénzét. Előbb telefonon, majd személyesen felvette vele a kapcsolatot.

Miután a csaló, szentesi áldozata bizalmába férkőzött, felajánlotta neki, hogy "jóstehetsége révén" anyagi jóléthez juttatja.

Azt mondta, ehhez csak annyi kell, hogy egy ideig fizet neki. A becsapott nő tavaly január és március között négy részletben 1,5 millió forintot adott át a magát jósnak kiadó nőnek,

amelyet részben személyi kölcsönök felvételéből fedezett.

Miután több pénzt már nem tudott szerezni, egy idő után a csaló megelégedett azzal, ha az áldozat bevásárolt neki a boltban vagy egy mobiltelefont adott át neki.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A nyomozók kiderítették, hogy a szegedi csalónak nem volt munkája és más bevételi forrása sem, a nőtől kapott pénzből fedezte a kiadásait, amit soha nem szándékozott visszaadni.

Az áljósnő 1,7 millió forint kárt okozott a nőnek, amely az eljárás során sem térült meg.

A járási ügyészség a nőt nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. Bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.