A magyar kormány megrendüléssel értesült a nizzai merényletről

Terrortámadás Nizzában
Nizza, 2020. október 29. Rendőrök a nizzai Notre-Dame-bazilikánál elkövetett késes támadás helyszínén 2020. október 29-én. Sajtóhírek szerint a támadásban három ember életét vesztette, többen megsebesültek. MTI/EPA/Sebastien Nogier
Vágólapra másolva!
A magyar kormány mély megrendüléssel értesült a Nizzában történtekről, ahol egy iszlamista terrorista különös kegyetlenséggel gyilkolt meg három ártatlan keresztényt plébániatemplomukban - tájékoztatta a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-t.
Vágólapra másolva!


- tartalmazza a közlemény.

Azt írják, hogy a leghatározottabban elítélnek minden terrorcselekményt, kiváltképp, amikor azokat keresztények ellen követik el.

Hangsúlyozzák, hogy a magyar kormány felismerte azt a tényt, hogy a világ legüldözöttebb vallása a kereszténység, ugyanis az elmúlt évhez képest az idén 15 millióval több, 260 millió keresztény szenved üldöztetést a hite miatt.

Ebben a helyzetben hozták létre a világon elsőként 2016-ban az üldözött keresztények megsegítéséért felelős kormányzati egységet,

amellyel 3 év alatt 100 ezer bajba jutott keresztény szülőföldön maradását vagy otthonába való visszatérését tették lehetővé a Hungary Helps Programon keresztül

- teszik hozzá.

Úgy vélekednek, hogy a keresztény emberek élete azonban már nem csak a Közel-Keleten vagy Afrikában van veszélyben, hanem Európa szívében is.

- fogalmaznak.

Rendőrök a nizzai Notre-Dame-bazilikánál elkövetett késes támadás helyszínén 2020. október 29-én Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Magyarország a kezdetektől határozottan ellenzi és hatékonyan fel is lép az illegális migrációval szemben, ahogyan ezt a jövőben is meg fogja tenni - tartalmazza a Miniszterelnökség közleménye.

Csütörtökön, három nappal a mindenszentek katolikus ünnep előtt és a maulíd muszlim ünnep napján (Mohamed próféta születésének ünnepén) egy késes férfi lefejezett egy nőt és két másik embert megölt a nizzai Notre-Dame-bazilikában. A támadás elkövetőjét elfogták.