Gyöngyöspata: Azok is kaptak kártérítést, akik több száz órát hiányoztak

Vágólapra másolva!
Több olyan gyöngyöspatai tanuló kapott kártérítést, akik több száz órát hiányoztak - derült ki Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének legfrissebb bejegyzéséből. Igazságos-e, hogy most azoknak járnak milliós kártérítések, akik nem járatták rendesen iskolába gyermekeiket? - tette fel a kérdést a politikus. 
Vágólapra másolva!

A peranyagból kiderült, hogy több gyöngyöspatai cigány tanulónak több száz óra hiányzás miatt évet kellett ismételnie.

- olvasható Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselőjének bejegyésében.

Horváth szerint a bíróság kizárólag az iskola felelősségévé tette azt, hogy egy gyerek jár-e iskolába vagy sem. Egyoldalú és méltánytalan igazságtalanság mindenért az iskolát okolni. Minden családnak kötelessége iskolába járatni gyerekeiket, azoknak is, akik most türelmetlenül követelik a többmilliós kártérítést - tette hozzá.

Mint arról korábban beszámoltunk, eddig is egyértelmű jelei voltak, de a Soros-videó bizonyítja, hogy Gyöngyöspata a Soros-hálózat politikai és pénzszerző akciója - mondta Halász János, a Fidesz frakciószóvivője. A kormánypárti politikus közölte,

Soros György és fia (Alex Soros) személyesen üzent a romáknak egy videóval, egyenesen harcba hívva a romákat.

Halász János felhívta rá a figyelmet: kezdettől mondják, hogy e mögött a Soros-hálózat politikai és pénzügyi manipulációja áll. A helyi romákat egy Soros György által pénzelt szervezet (a volt SZDSZ-es Mohácsi Viktória-féle Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány - szerk.) kereste meg, és ez a Soros-hálózathoz tartozó alapítvány indította el a pert is a magyar állam ellen - emelte ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese, hozzátéve: most ugyanez az alapítvány próbálja megakadályozni a megegyezést a roma családokkal.