Letartóztatták a csengelei cserbenhagyásos gázolót

rendőrség, vizes rendőrautó, felirat
Vágólapra másolva!
Letartóztatták azt a férfit, aki szombaton Csengele külvárosában elütött egy motorost, aztán szó szerint elsétált a helyszínről anélkül, hogy segített volna rajta. Erről tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán a médiát.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint az érvényes jogosítvánnyal sem rendelkező középkorú férfi szürkületkor egy teherautóval a csengelei vágóhíd felé hajtott. Máig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, és nekiütközött a vele szemben szabályosan, kivilágított kismotorján közlekedő motorosnak.

A férfi átrepült a vízelvezető árok felett és a szántóföldre esett.

A teherautó a karambol helyétől hetven méterre, az árokban kötött ki. A teherautó sofőrje visszasétált a baleset helyszínére, aztán elment, anélkül, hogy segített volna áldozatának.

Forrás: Police.hu

A férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják.

A sofőrt korábban kétszer elítélték már amiatt, mert részegen ült a volán mögé és a járművezetéstől is eltiltották, ezért nem volt jogosítványa, mert nem is kaphatott volna. A bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsítása, bűnismétlés, szökés, elrejtőzés veszélye és ténye miatt látta indokoltnak a férfi letartóztatását.