Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megint új harckocsik érkeznek Magyarországra

Leopard harckocsi MAgyar Honvédség Tata
Tata, 2020. július 24. Leopard 2A4HU típusú harckocsik az első négy jármű ünnepélyes átadásán a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában 2020. július 24-én. Szeptembertől év végéig havonta két Leopard érkezik Tatára a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) harcjárműgyártótól, így 12 ilyen járművel rendelkezik majd a honvédség. Az új páncélosok a 40 éve rendszerben lévő orosz T-72-eseket váltják le. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Ismét érkeznek az új harckocsik Magyarországra. Emiatt Hegyeshalom és Tata között katonai konvoj közlekedésére kell készülni - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn.
Vágólapra másolva!

Közleményük szerint tervezetten kedden hajnalban szállítják a Magyar Honvédség újabb két Leopard 2A4 harckocsiját Németországból Tatára. A katonai szállítójárművek a Hegyeshalom határátkelőhely - M1-es autópálya - 1-es számú főút útvonalon közlekednek majd.

Leopard 2A4HU típusú harckocsik az első négy jármű ünnepélyes átadásán a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában július 24-én Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és

mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Arra kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek - írta a HM.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről