Újabb migránscsoportokat tartóztattak fel a rendőrök a magyar határon

Vágólapra másolva!
Röszkén és Hercegszántónál néhány óra alatt több külföldi is megpróbált észrevétlenül beosonni. Eredménytelenül
Vágólapra másolva!

Éjjel háromnegyed 1-kor két szír férfit tartóztattak fel a rendőrök Röszkénél.

Mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Reggel negyed 7-kor újabb négy illegális migráns próbált belépni az országba a röszkei határnál egy szerb autóban.

Mivel a négy afgán férfi szintén nem tudta hiteles iratokkal igazolni magát, őket is visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fél 8-kor Hercegszántó területén tartóztattak fel hét szír férfit, akik jogellenesen jutottak be az országba. Alig több, mint egy órával később, háromnegyed 9 után újabb három szír férfi érkezett

Hercegszántóra, akik szintén nem tudták igazolni magukat a rendőrök előtt.

Reggel 6 óra után a magyar és a román rendőrök közösen ellenőriztek egy török teherautót a Csanádpalota autópálya-átkelőhelyen, melynek során két migránst találtak a jármű alvázán.

A férfiak marokkóinak vallották magukat, ám nem tudtak semmilyen hiteles iratot mutatni a személyazonosságukról, és a belépésre való jogosultságukról.

Velük szemben a román határrendőrség jár el.

Forrás: Police.hu

Közben az ügyészség két olasz férfi ellen embercsempészet miatt emelt vádat. Augusztus 25-én hajnalban egy hétszemélyes autóba Bácsszentgyörgy környékén felvettek négy albán férfit, hogy Ausztrián keresztül Olaszországba csempésszék őket.

A rendőrök azonban Gara környékén felfigyeltek a csempészautóra, és megpróbálták megállítani.

A két sofőr ekkor nagy sebességgel Baja felé kezdett menekülni. Tízperces üldözés után Bajánál fogták el és vették őrizetbe őket.

A bíró mindkét férfit bűnösnek mondta ki, egyiküket 1 év 4 hónap, míg társát1 év 5 hónap börtönre ítélte, emellett 3 évre kiutasította őket Magyarországról. Az ítélet jogerős.