Bajnai Gordon a kapuk előtt

Vágólapra másolva!
Készenlétben áll Bajnai Gordon bukott miniszterelnök, aki a Momentum elnökével szokott a "kormányzati tapasztalatokról" egyeztetni.
Vágólapra másolva!

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, olyan "nagyágyúk" segítik pártja programalkotását, mint az exminiszterelnök Bajnai Gordon.

A tények soha nem zavarták a balliberális holdudvart, Bajnait arrafelé sikeres politikusként tartják számon, szuperlatívuszokban beszélnek válságmenedzseléséről, ami valójában kimerült a "tarvágásban". Az MSZP támogatásával ledózerolta a baloldal által mostanság kiemelten fontosnak tartott szociálpolitikát, nagyokat ütött a közszférában dolgozókon, a nyugdíjasokon, és a családokon is. Csak néhány példa a híres reformer intézkedéseiből: elvette 13-ik havi nyugdíjat, a közszolgák 13-ik havi fizetését, felemelte a nyugdíjkorhatárt, csökkentette a táppénzt, két évben maximálta a GYES-t és a GYED-et, megszüntette a gáz- és távhőár-támogatást, illetve felfüggesztette a lakástámogatásokat.

Bajnai, miután 2010-ben levonult a pástról, két év múlva úgy tért vissza, mintha az égvilágon semmi köze nem lett volna ahhoz a totális csődhelyzethez, morális és gazdasági válsághoz, amit elvtársa és mentora, Gyurcsány Ferenc okozott. Bizony nagyon is sok köze volt hozzá, hiszen Gyurcsány egyik bizalmasaként önkormányzati, majd gazdasági miniszterként is dolgozott 2006 után.

2012-ben az Erzsébet hídnál tartott március 15-i ellenzéki nagygyűlésen elcsukló, remegő hangon tartotta meg visszatérő szózatát; ennél kínosabb come backet még nem látott a világ. Hiába építette ezután kínkeserves marketing munkával hónapokon keresztül a Bajnai-mítoszt a balliberális sajtó és több közvélemény-kutató cég, a lejárt szavatosságú Bajnai már akkor se kellett a szavazóknak. Az exminiszterelnök - akit nem a választók, hanem az MSZP szavazott meg kormányfőnek - minden trenírozás ellenére még a közös baloldali miniszterelnök-jelöltséget sem tudta megszerezni 2014-ben. Közreműködésével a baloldal csúfos vereséget szenvedett a választásokon.

Besült tehát a "csodafegyver". Bajnai az újbóli bukás után szép csendben elsomfordált a kertek alatt, azóta egy "nemzetközi cég" vezetőjeként hallatja néha hangját a nyilvánosságban.

Most azonban Fekete-Győr András kikotyogta, hogy Bajnai is részt vesz a Momentum programalkotásában. Bajnai megerősítette, hogy a pártelnökkel a kormányzati tapasztalatairól szokott egyeztetni. Ezek szerint a Momentum és az egész ellenzék megszorításokra készülhet, a "válságmenedzsernek" ugyanis másféle kormányzati tapasztalata nem nagyon van.

Bajnai tehát ismét a kapuk előtt áll. Nem szabadna beengedni.

Szerző: Pindroch Tamás