Bajkai István: A DK-nak nem fontos a magyar emberek egészségének védelme

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a terézvárosi-erzsébetvárosi körzet fideszes parlamenti képviselője az Origónak nyilatkozva élesen bírálta, hogy Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester vállalhatatlan módon támadta a koronavírus-törvényt. "Mintha Gyurcsány Ferencéknek nem lenne fontos a magyar emberek, és egészségük védelme" - emelte ki a kormánypárti politikus, aki szerint a Demokratikus Koalíció (DK) még a vírus elleni küzdelmet is képes volt levinni a kocsmai politizálás szintjére. A koronavírussal gúnyolódó baloldali politikusok felelőtlen emberek, akiknek azonnal vállalniuk kellett volna megnyilvánulásaik következményeit - mondta.
Vágólapra másolva!

- mondta az Origónak Bajkai István.

Annak kapcsán kérdeztük a Fidesz parlamenti képviselőjét, hogy egy birtokunkba került dokumentumban Niedermüller Péter, a városrész DK-s polgármestere durván támadta a koronavírus-törvényt a Czeglédy-szerződések miatt. A kormányhivatal törvényességi felhívására adott válaszában többek között azt írta, hogy a kormány azzal, hogy a jogszabállyal az egész ország területére kiterjesztette a veszélyhelyzetet, "megerőszakolta" az Alaptörvényt.

"Az Országgyűlés által elfogadott jogszabály a magyar emberek és a magyar társadalom érdekét szolgálta. Alkotmányossági kérdést soha nem vetett fel. Ha felvetett volna, akkor a baloldalnak lehetősége lett volna állásfoglalás céljából megkeresnie az Alkotmánybíróságot" - fogalmazott a civilben elismert jogász kormánypárti politikus, aki szerint a "niedermülleri hivatkozás, a niedermülleri támadás a DK szokásos, már-már bevett módszerébe" illeszthető.

- emelte ki, hozzátéve, hogy a DK jól láthatóan mindenből pártpolitikát akar csinálni. Pedig ennek egyáltalán nincs itt most helye - mondta Bajkai István. Hiszen a koronavírus-törvényt világszerte elismerték, mindannyiunk érdekét szolgáló jogszabályrendszer volt - mondta. A kormánypárti képviselő kifogásolta, hogy Gyurcsányék még ezt a nemes ügyet is képesek voltak politikai érdekeik miatt támadásra felhasználni. Ez szerinte azt mutatja, hogy számukra semmi sem szent, hiszen a vírus elleni küzdelmet is levitték a kocsmai politizálás szintjére.

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő szerint a baloldal képes bármit a kocsmai politizálás szintjére levinni Forrás: MTI/Mónus Márton

"Felelőtlen emberekről van szó, Niedermüller Péter és Szücs Balázs egy felelőtlen politikának a felelőtlen képviselője" - mondta.

Az elmúlt időszakban több erzsébetvárosi baloldali képviselő is felháborítóan nyilatkozott a koronavírus-járványról. A június 25-i képviselő-testületi ülésén Szücs Balázs párbeszédes alpolgármester azt mondta, sajnálja, „hogy az előző, fideszes városvezetés alatt nem volt járvány". Niedermüller Péter pedig - Hollik István fertőzésére reagálva - "Covid volt a desszert...?" címen tett ki oldalára egy bejegyzést, amit később törölt.

Bajkai István úgy látja, hogy a baloldali politikusok elbagatellizálják a járványveszélyt. "Aki nem veszi kellőképpen komolyan a vírushelyzetet, az méltatlan arra, hogy politikus legyen, és felelős politikai pozíciót töltsön be" - kommentálta Niedermüllerék gúnyolódó megnyilvánulásait, amiket az értéknélküliséggel magyarázott. "Se Isten, sem ember nem kedves a szemükben. A baloldali politikusok képesek bármit, jelen esetben a járványhelyzetet, felhasználni arra, hogy a jobboldali-konzervatív személyeket támadhassák" - jelentette ki.

Szerinte Szücs Balázs szavait úgy lehet lefordítani, hogy "jó lett volna, ha a Fidesz irányítása alatt történt volna ilyesmi". "Egy baloldali, vagy éppen egy DK-s politikus számára az, hogy minél rosszabbul mennek a dolgok egy társadalomban, a sikert jelenti. Gyurcsány Ferenc is meghirdette ezt a politikát" - emlékeztetett. A kormánypárti képviselő úgy látja, hogy Niedermüller viccelődése azt mutatja, hogy

a hazai baloldal gondolkodásmódja nem európai, nem demokratikus.

"Méltatlan a baloldali polgármester megnyilvánulása, ami egy kocsmában is komoly következményekkel járt volna. A világ legtöbb országában egy ilyen kijelentés a politikus azonnali pozícióvesztésével járna. Minősíthetetlen, kulturált társadalomba nem való kifejezések ezek. Ezzel a szóban forgó politikusok ki is írták magukat a politikai közösségből" - összegzett Bajkai István, aki szerint a baloldal, benne a DK-val anarchista politikát folytat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!