Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szabálytalanul készítette el pénzügyi kimutatásait az MSZP

Vágólapra másolva!
Az MSZP szabálytalanul készítette el 2017 és 2018 közötti pénzügyi kimutatásait, így azok nem mutatnak megbízható és valós összképet a párt bevételeiről és kiadásairól. Az Állami Számvevőszék csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésében azt is kiemelte, hogy a szocialisták 2018-ban szabálytalanul számolták el a költségvetési támogatásokat, és az egyéb, működésüket célzó forrásukat.
Vágólapra másolva!

A pénzügyi, és gazdasági ellenőrző szerv csütörtökön tette közzé az MSZP 2017 és 2018 közötti gazdálkodásáról szóló jelentését. Ennek legfontosabb megállapításai:

  • a szocialisták gazdálkodásának törvényessége biztosított volt ebben az időszakban;
  • pénzügyi kimutatásaikat azonban szabálytalanul készítették el, ennek során nem érvényesült a következetesség és a valódiság elve;
  • ugyan 2017-ben még szabályszerűen számolták el a költségvetési támogatásokat, és a működésüket célző egyéb forrásokat, egy évvel későbbez már nem volt elmondható;
  • tavalyelőtt ugyanis az elszámolásra szabályszerűen kiállított bizonylatok hiányában került sor.

Mint a közlemény szövegéből kiderült,

a számvevőszék a szabálytalanágok kijavítása érdekében két javaslattal fordult a párt elnökéhez.

Harminc napon belül intézkedési tervet kell készíteni arról, hogyan próbálják orvosolni a problémát.

A számvevőszéki ellenőrzés céla az volt, hogy megállapításra kerüljön: a szocialisták által közzétett pénzügyi kimutatások megfeleltek-e a törvényi előírásoknak, a könyvvezetés és gazdálkodás során betartották-e a vonatkozó jogszabályi és belső előírásokat, valamint a működéséhez szabályszerűen igénybe vehető forrásokat használtak-e fel.

Az MSZP vezetőinek harminc napjuk van az Állami Számvevőszék felhívására reagálni Forrás: Facebook

A pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerv az elmúlt hetekben állapította meg, hogy a Párbeszéd nem szabályszerűen számolt el gazdálkodásával, és az LMP nem teremtette meg a közpénzekkel való átlátható gazdálkodás feltételeit, és a Demokratikus Koalíció (DK).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről