Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Negyven kilót fogyott a börtönben a szikszói rém

szikszói rém elfogása
szikszói rém elfogása
Vágólapra másolva!
Kivizsgálták a szikszói rémet, hogy kiderítsék mi állhat a nagy fogyás hátterében. Ügyvédje szerint a férfi nem tudja feldolgozni, hogy szerinte ártatlanul tartják bezárva, emiatt fogyott 40 kilót. –tudta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

A korábban polgárőrként dolgozó férfi máig tagadja a 9 éve történt brutális szikszói kettős gyilkosságot. A Blikk azt írja, a férfit most kivizsgálták amiatt, mert 40 kilót fogyott. Szervi elváltozást nem találtak nála.

- mondta dr. Lichy József, a férfi ügyvédje.

Így fogták el a szikszói rémet 2018-ban Forrás: police.hu

Az ítélet szerint 2011 áprilisában a férfi hívta fel a nyugdíjas házaspárt egy nyilvános telefonfülkéből.

Azt állította magáról, hogy rendőr, és azt mondta a házaspárnak, hogy idegenek másztak be a kertjükbe, ezért a kollégái negyed óra múlva a helyszínre mennek, hagyják nyitva nekik a kertkaput.

Azonban a 83 éves férfi gyanakodni kezdett, hogy miért a miskolci rendőrök mennek ki hozzájuk, ha ők nem is ahhoz a kapitánysághoz tartoznak. Ezért

felhívta a rendőrséget, akik figyelmeztették, hogy ne engedjenek be senkit

és azonnal hívják őket, ha egy gyanús idegen felbukkanna a házuknál. Negyed órával később többször csengettek náluk, ők pedig hívták a rendőröket. Mire kiértek, már senkit sem találtak ott a házaspáron kívül. Másnap este a telefonáló férfi

egy keramit téglát és egy gombolyag műanyag kötelet vett magához és az idős házaspároz indult, hogy megszerezze a pénzüket.

Becsengetett hozzájuk. Mivel a házaspár felismerte, beengedte. A férfi már az udvaron rájuk támadt.

A 79 éves asszonyt és a 83 éves férfit is többször fejbe vágta a téglával,

amitől mindketten elájultak és összeestek. A fáskamrába vonszolta a őket, ahol a végtagjaikat összekötötte a nála lévő műanyag kötéllel, ezzel magukra hagyta áldozatait. A házba ment és kutatni kezdett a pénz után, de nem talált semmit. Bezárta az ajtót és elsétált. Mindkét idős ember súlyos koponyacsonttörést szenvedett, amibe a helyszínen belehaltak.

Hét év után derült ki, hogy ki a gyilkos, mivel a férfi DNS-ét megtalálták a műanyag kötélen, amit a gyilkossághoz használt.

Bár minden bizonyíték a férfi ellen szólt, sosem ismerte be, hogy mit tett.

A lap azt is megtudta, hogy a férfi családja elítéli a tettét és még terhelő vallomást is tettek ellene. Emellett volt felesége és a gyerekei is nevet változtattak, hogy soha senki se köthesse őket össze a szikszói kettős gyilkossággal és a férfivel, aki egykor a családjukhoz tartozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről