Bemutatták a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából kibocsájtott emlék bélyegblokkot

trianon 100 bélyeg terror háza Trianon 100 bélyeg kiadása, Gulyás Gergely
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepélyes bemutatón.
Vágólapra másolva!
Trianon után a magyarság nagy kérdése az volt, hogy lehet-e élni végtagok nélkül? A válasz, hogy a magyarság magán tapasztalhatta meg, hogy a test múlandó, a szellem örök – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti összetartozás éve alkalmából kiadott emlék bélyegblokk bemutatóján.
Vágólapra másolva!

A Magyar Posta a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából formalakkal díszített alkalmi bélyegblokkot bocsájtott ki. A bélyegblokkot a Terror Háza Múzeumban mutatta be Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Schamschula György, a Magyar Post vezérigazgatója.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Schmidt Mária a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója a "Trianon 100" emlékbélyeg kiadásán. Fotó: Hirling Bálint - Origo

- fogalmazott Schmidt Mária a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Majd hozzátette, hogy a magyarok nem az igazságtalanságra, a pusztulásra, az érzéketlenségre és a kisemmizésre emlékszünk, hanem arra, hogy mindezek nem fogtak rajtunk, hogy a szeretet az élni akarás erősebb volt és hozzásegített bennünket a túléléshez.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója Fotó: Hirling Bálint - Origo

– mondta a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Majd azzal folytatta, hogy akik 1919 során előkészítették a békediktátumot, arra vállalkoztak, hogy elpusztítsák a magyarok közösségét. Száz év távlatából azonban már tisztán látjuk, hogy Trianon nekünk nem pusztulást jelent, hanem bizonyítékot, hogy hihetetlen életerő lakik bennünk és

nekünk helyünk van ebben a világegyetemben. Ezt jelenti ez a bélyegtömb.

A Nemzeti Összetartozás Éve alkalmából megjelenő bélyegblokk Fotó: Hirling Bálint - Origo

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, nagy szükség van arra, hogy a történelemnek ezt a fordulópontját értékeljük és helyére tegyük.

– hangsúlyozta a miniszter. Továbbá részletezte, Trianon 100 év múltán is azt jelenti, hogy a magyar nemzet akkor is túlél, ha halálra szánják. Ezért alakult ki az a trianoni felelősség, amely szerint minden magyar felelős minden magyarért.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepélyes bemutatón. Fotó: Hirling Bálint - Origo

Gulyás Gergely kiemelte, hogy ezért csak akkor alkothatjuk meg a magunk jövőjét, ha a Kárpát-medencében határok nélkül is otthonra lelhetünk.

– zárta gondolatait miniszter.

Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója a Terror Háza Múzeumban Fotó: Hirling Bálint - Origo

Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója elmondta, hogy a trianoni szerződés a magyar társadalomban és a postás társadalomban is nagy bizonytalanságot szült. A vezérigazgató kifejtette, hogy az elcsatolt területeken élő postásokat elüldözték, de mindennek ellenére a Magyar Posta megmaradt és a magyarság is. Többek közt ezért is döntöttek úgy, hogy bélyeg formában is meg kell emlékezni Trianon 100. évfordulóján.