Életveszélyesen megfenyegette az unokahúgát egy csongrádi férfi

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a megromlott családi viszonyok miatt a vízvezeték felrobbantásával fenyegette meg a szomszédjában lakó unokahúgát.
Vágólapra másolva!

A férfi és rokonai két szomszédos lakásban éltek egy Hódmezővásárhely melletti településen. A férfi és a rokonság közötti viszony megromlott, mert

a férfi megvádolta őket, hogy az ő vízvezetékükből lopták a vizet.

Emiatt a férfi tavaly nyár óta

több SMS-üzenetet küldött az unokahúgának arról, hogy szüntesse meg a két lakás közti vízvezeték leágazást.

Idén februártól a férfi, hogy nyomatékosítsa a kérését, a telekhatáron több gödröt ásott, majd azt betemette, hogy meg tudja keresni az elágazást.

A férfi február 23-án délelőtt ismét szöveges üzenetet küldött a szomszédban lakó unokahúgának. Azt írta benne, hogy talált egy csövet, amely tőle vezet valahová, amibe gázt fog vezetni.

Ezt meggyújtja és felrobbantja, hogy kiderítse, hol a cső másik vége.

A férfi unokahúga ezt komolyan vette. Hívta a rendőröket, akiknek azt is elmondta, hogy nagybátyja egy újabb gödröt ásott a telekhatáron.

A rendőrök

tetten érték a férfit, amint egy gázkeveréket tartalmazó flakonnal és egy ronggyal a kezében a kiásott vízvezeték felé tart.

Amikor megkérdezték, mit csinál, emelt hangon magyarázta, hogy neki joga van ahhoz, hogy a vezetékbe gázt vezetve azt felrobbantsa, mert így akarja kideríteni, hogy hol a cső másik vége.

Ezután azt is közölte a rendőrökkel, hogy hogy inkább börtönbe megy, de véghez viszi a tervét.

Mivel többszöri felszólításra sem állt le, és tovább fenyegetőzött, őrizetbe vették.

Az eljárás során megállapították, hogy a férfitól lefoglalt gázkeveréket tartalmazó flakonnal a szomszédos lakásban, a lakók testi épségében kárt okozni nem tudott volna. A kiásott gödörben levő vízvezetékbe olyan mennyiségű gázkeveréket nem tudott volna bejuttatni, amellyel robbanást okozhatott volna.

Az ügyészség a férfi ellen közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat.

A letartóztatás alatt álló vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni - írja az Ügyészség oldala.