Valós felvételt osztott meg a rendőrség, így dolgozik egy unokázós csaló

unokázós csalók
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Az unokázós csalók többnyire ugyanazt hazudják az idős embereknek. Az unokának balesete volt, vagy életmetnő műtétre van szüksége, ezért sürgősen pénze van szüksége. Ezt mutatja be az a valós felvétel, amit a rendőrség tett közzé a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A felvételen két beszélgetés hallható, az elsőben az asszony nem dőlt be a csalónak, nem hitte el, hogy a fiával beszél. A második felvételen az asszony elhiszi, hogy az unokájával beszél, akinek balesete volt, és sürgősen pénzre van szüksége.

A csaló arra kéri az asszonyt, hogy szedje össze az összes félretett pénzét és az ékszereit, tegye be azokat egy zacskóba és dobja ki az ablakon az utcára.

A rendőrség azt írja a közösségi oldalán, hogy végül sikerült elfogniuk a felvételen hallható csalót, a pénzt pedig visszaadták az asszonynak.

A rendőrség a következőket tanácsolja hasonló esetekre:

  • Mindig járjon utána, hogy a rokona valóban bajban van-e! Tegye le a telefont és hívja fel hozzátartozóját!
  • Tegyen fel olyan kérdéseket, amelyekre egy idegen nagy valószínűséggel nem tud válaszolni (pl.: mikor találkoztak utoljára, rokoni körre vonatkozó kérdések)!
  • Ne hagyja magát sürgetni, próbáljon higgadt maradni! Életmentő műtét külföldön sem marad el azért, mert valaki nem tud azonnal fizetni.